Resultaten
do 19 okt 2023

Verwonder je in Woensel-West tijden de DDW 2023!

Zaterdag 21 oktober gaat de Dutch Design Week (DDW) weer van start. Traditiegetrouw is er op Strijp-S en Strijp-R en op diverse locaties in het centrum van Eindhoven van alles te beleven. Maar ook buiten de gebaande paden is er van alles te zien en te doen. Zo ook in ‘onze’ wijk Woensel-West. “Woensel-West kun je dit jaar eigenlijk niet kunt overslaan”, volgens ontwerper en ‘Woensel-West resident’ Tessa Koot.

Na het succes en alle positieve feedback van de door Tessa opgezette verzameldesigntentoonstelling 'Sorry, We're Open' van vorig jaar, keert DDW in 2023 terug naar Woensel. Dit jaar is de DDW maar liefst op acht unieke locaties in Woensel te vinden, van de Edisonstraat (Woensel-West) tot aan de Greefstraat (Mensfort).

Backyard_S

Onder de noemer 'Backyard S' viert Woensel zowel opkomend talent als gevestigde kunstenaars in haar eigen achtertuin. “Een hele mooie compacte route, bijna alle locaties liggen op een paar meter van elkaar’’, aldus de ontwerpster. Het werk van meer dan 50 internationale ontwerpers wordt tentoongesteld tijdens veertien exposities in levendig Woensel. Het volledige programma met alle tentoonstellingen en ontwerpers in Woensel vind je hier.

Rondje Dutch Design Wijk

Naast zeven officiële DDW-hotspots, kent Woensel-West tal van fijne, bijzondere plekjes. De initiatiefnemers achter 'Dutch Design Wijk' brachten de hotspots in kaart en nodigen je van harte uit een rondje Woensel-West te doen en je te laten verrassen met gave architectuur, bijzondere street-art en diverse winkels met kunst, design, upcycling, recycling en vintage. En uiteraard is er genoeg horeca mocht je trek of dorst krijgen tijdens de route!