Resultaten
do 23 nov 2023

Van woningnood naar huisgenoot met Onder de Pannen

Je woning verliezen is iets wat ons allemaal kan overkomen. Dat kan komen door bijvoorbeeld een scheiding, faillissement of het verlies van je baan. Door de krapte op de woningmarkt is het erg moeilijk om woonruimte te vinden. Onder de Pannen biedt mogelijk een uitkomst.

Eindhovense pilot

Onder de Pannen is een landelijk initiatief om mensen aan tijdelijke woonruimte te helpen. Vanaf begin 2023 is er een pilot gestart in Eindhoven waar alle woningcorporaties in de gemeente aan meedoen, Trudo dus ook. Bijna iedereen in Eindhoven, met een kamer over, kan deze tijdelijk verhuren aan een stadsgenoot die het even wat moeilijker heeft.

Heb jij een kamer over in jouw koop-, of  sociale huurwoning over? Dan kun jij deze met Onder de Pannen verhuren aan een stadsgenoot. Zo verandert jouw lege kamer in een kans voor een ander en een leuke financiële meevaller voor jezelf! Tijdens de huurperiode van maximaal één jaar zoekt de huurder natuurlijk wel verder naar een definitieve woonoplossing. Maar het geeft hem of haar wel even lucht, hoop en tijd.

 

Verhuren met behoud van uitkering en/of toeslagen

De begeleiding van Onder de Pannen is in handen van WIJeindhoven. WIJeindhoven regelt  alles voor huurder en verhuurder en staat garant voor betaling van de huur. Heb jij als verhuurder een uitkering of AOW? Geen probleem, want je wordt niet gekort op jouw uitkering of toeslag, je verdient er dus zelfs een financieel extraatje mee.

 

Verhuren aan bekende of onbekende

Om een kamer te kunnen verhuren moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je al minstens twee jaar in jouw woning wonen. Daarnaast heb je minimaal twee slaapkamers, waarvan er één over is. Samen met WIJeindhoven beslis je wie er bij je komt wonen. Dan kan zowel een bekende als onbekende zijn. WIJeindhoven helpt met het in kaart brengen van de wensen en verwachtingen van huurder en verhuurder, zodat de kans op succes zo groot mogelijk is. De huurprijs wordt bepaald door een puntensysteem. Lees het mooie verhaal van de eerste succesvolle match in Eindhoven, die tussen de Engelse Oliver en de Eindhovense Helma.

Alle voorwaarden om te kunnen verhuren en informatie over aanmelding lees je hier