Resultaten
ma 01 mei 2023

Van Syriƫ via Heerenveen naar Woensel-West: het verhaal van Heba en Thaer

Heba en Thaer komen beide uit Syrië, maar liepen elkaar tegen het lijf in Nederland. Na een avontuur in Heerenveen en Helmond zijn ze een dik jaar geleden neergestreken in Eindhoven. Samen met zoon Afif hebben ze een huis bemachtigd in Plan Celsius. “Een echte droomwoning!”, zegt Heba.

De kennismaking

Voordat de twee elkaar leerden kennen, woonde Thaer in ’t Friese Heerenveen en Heba in het pittoreske Roerlo. “We ontmoetten elkaar 4,5 jaar geleden, via vrienden. We hadden veel gesprekken over de toekomst en al snel bleek dat we daar grotendeels hetzelfde over dachten”, legt Thaer uit. Heba trok in bij Thaer in Heerenveen, maar niet veel later daalden de twee af naar Brabant, waar ook Thaer’s moeder woont.

Plan Celsius

Hun Brabantse avontuur begon in Helmond. “Hier hadden we helaas niet de beste ervaring. We woonden in een oude flat, gehorig en niet goed geïsoleerd. Daarnaast was de relatie met de buurvrouw niet zo goed, wat ook weer effect had op ons gezin. We waren dan ook superblij toen we werden ingeloot voor Plan Celsius in Woensel-West!”, vertelt Heba. Met (schoon)moeder om de hoek op de Boschdijk was dit bij uitstek de perfecte plek voor het jonge gezin.

Fan van klussen

De twee waren meteen enthousiast over hun nieuwe huis. “We hebben echt geluk gehad, het is een droomwoning! Eigenlijk alles eraan is goed”, vertelt Heba. Thaer vult aan: “Voordat we erin konden, hebben we wel nog veel moeten klussen. Zoals de muren verven en een vloer leggen. Gelukkig is klussen mijn hobby, dus vind ik het helemaal niet erg om lekker in huis bezig te zijn. Het volgende project dat ik ga oppakken is de tuin.”

Het diverse Woensel-West

Ook met de buurt zijn ze heel blij. “Er wonen veel mensen met kinderen in dezelfde leeftijd. Hierdoor leg je makkelijk contact met andere ouders. Vooral tijdens de verschillende evenementen die worden georganiseerd”, legt Heba uit. “En ook liggen er fijne faciliteiten en winkels om de hoek. Zo ga ik graag naar de Turkse winkel op de Edisonstraat of op zaterdag naar de Woenselse Markt. Daar vind ik alle producten waar ik graag mee kook.”