Resultaten
wo 04 dec 2019

Trudo stelt tijdelijke winter-noodopvang beschikbaar

Naar aanleiding van een acute situatie heeft woningcorporatie Trudo besloten om per direct en tot uiterlijk 1 maart, het pand op de Anna van Egmondstraat 1 beschikbaar te stellen voor tijdelijke winternoodopvang. In noodgevallen, dat wil zeggen wanneer er géén nachtopvang meer mogelijk is bij de reguliere opvang aan de Mathildelaan én aan de Kanaaldijk, kunnen veelal tijdelijk daklozen hier overnachten. Springplank040 begeleidt deze tijdelijke winternoodopvang.  

Directeur-bestuurder Theo van Kroonenburg: “Wij staan vierkant achter het standpunt van de gemeente dat niemand in Eindhoven in de vrieskou buiten hoeft te slapen. De gemeente heeft ons benaderd vanwege een acuut probleem. De winter is echt begonnen, er zijn helaas meer mensen die niet altijd bij een kennis op de bank kunnen slapen. Het pand aan de Anna van Egmondstraat zou oorspronkelijk tot 2021 worden verhuurd, maar stond recent leeg. We hebben snel met de huidige huurder geschakeld om dit voor nu mogelijk te maken en dat is gelukt. Wij zijn er voor álle inwoners van Eindhoven en kunnen hen en de gemeente nu helpen. Een belangrijke, maatschappelijke bijdrage voor de stad, helemaal in lijn met waar Trudo voor staat, namelijk Supporting People”.  

Koude nachten
Omstreeks het voorjaar van 2020 gaat Trudo het gebouw omvormen tot vier appartementen. Van Kroonenburg: “De tijdelijke noodmaatregel geldt dus eenmalig en voor maximaal 12 weken. Burgers kunnen ’s avonds terecht voor een warme overnachting tijdens koude nachten. Zij kunnen tot 09.30 uur in de ochtend blijven. Springplank040 begeleidt de tijdelijke winternoodopvang, er zullen altijd medewerkers en ook beveiliging aanwezig zijn. Deze mensen zijn uiteraard ook benaderbaar voor eventuele vragen van buurtbewoners. Direct omwonenden en de buurtvereniging De Bergen zijn geïnformeerd”.