Resultaten
di 11 jan 2022

Trudo koopt grond VB gebouw in Eindhoven

Woningcorporatie Trudo blijft werken aan betaalbare woningbouw in Eindhoven. Om dat mogelijk te maken kocht Trudo een strook grond aan de Boschdijk, op het terrein van het markante VB gebouw. In de toekomst worden op die plek woningen gerealiseerd.

Een markante plek in Eindhoven

Het VB-gebouw staat beter bekend als het oude hoofdkantoor van Philips aan de Boschdijk. Een markante plek in de stad Eindhoven. Dit gebouw is sinds de zomer van 2021 in het bezit van Bekke & Partners uit Eindhoven en Ten Brinke uit Helmond. Samen met deze partijen gaat Trudo aan de slag met de toekomstplannen voor deze plek. Recentelijk ontwikkelde Trudo op het omliggende terrein de woonwijk Vredeoord met ongeveer 300 woningen. Een wijk met veel aandacht en ruimte voor groen. En een plek waar in diverse type woningen een mix aan bewoners woont. De aankoop van het VB-terrein kan een aanvulling op deze reeds bestaande wijk gaan vormen.

 

Krapte op de woningmarkt
Het is geen geheim dat er ook in Eindhoven grote woningnood is. Velen vinden met moeite een geschikte- en vooral betaalbare woning in hun zo geliefde stad en vertrekken naar omliggende gemeenten. De nieuwbouw op het VB-terrein is een stap in de goede richting voor het creëren van meer woningen voor deze groep.

Start bouw

Wanneer de bouw van de appartementen gaat starten is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de snelheid van het vergunningentraject. Trudo trekt samen met de gemeente Eindhoven op voor een geschikte planinvulling, waarbij ze rekening houden met de monumentale status van het hoofdgebouw. Het streven is om de nieuwe woningen in 2025 op te leveren.