Resultaten
di 25 jul 2023

Trudo & innovatie: Heat Insyde

Een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Dat is de grote uitdaging waar Trudo en andere corporaties voor staan. Maar hoe bepaal je wat de meest efficiënte en beste manier is om woningen op grote schaal te verduurzamen? En hoe zet je innovatie in voor een groene toekomst? Om daar beter beeld in te krijgen, investeert Trudo veel tijd en moeite in pilots. Om van te leren en om te kijken welke mogelijkheden we hebben om dit doel te behalen.

Een van die pilots betreft drie woningen in de Hellenraadstraat en de Pieter de Swartstraat. Daar hebben we twee gevels en een berging bekleed met panelen die warmte opwekken. In combinatie met andere duurzame verbeteringen werden de woningen op die manier energiepositief: ze leveren meer energie op dan ze gebruiken. Een soortgelijke pilot hebben we eerder dit jaar opgeleverd.

De berging van een woning in de Benoitstraat is voorzien van een  ‘warmtewingevel’. Deze ‘heat shed’ vangt warmte op en slaat die ook op. Samen met een aantal andere toepassingen zorgt deze schuur ervoor dat ook deze woning energiepositief is. Hoe dat precies werkt, is vrij ingewikkeld. Maar in dit filmpje leggen de experts het graag aan je uit!