Resultaten
wo 22 mei 2019

Start bouw Haasje Over

De bouw van Haasje Over, het bruggebouw van twee woonlagen met een directe verbinding naar gebouw Anton dat zich over de bestaande skatehal uitstrekt, is gestart. Het totale gebouw wordt 70 meter hoog, telt 19 verdiepingen en er komen 185 woningen, waarvan 137 loftwoningen, 44 maisonettewoningen en 4 friendswoningen. 

‘Friends’ woningen

In de maisonnettewoningen in de brug komen zogenaamde mezzanines met beneden een open woonkeuken en boven een slaapkamer en badkamer. Op de hoeken van de brug komen zogenaamde ‘Friends’-woningen. Daar kan je samenwonen met je vrienden; met twee slaapkamers met een eigen badkamer maar een gedeelde woonkamer en keuken. Dit sluit aan bij de trend die in Amsterdam al ‘hip and happening’ is vanwege de lagere kosten en gezelligheid. 

Spectaculaire bouw

Trudo wil graag de rauwheid van Strijp-S behouden. De bouw van Haasje Over past daarbij omdat het skatepark behouden blijft en de verbinding met oude gebouwen via bruggen gemaakt wordt. De bouw zelf wordt behoorlijk spectaculair met Mammoetkranen waarbij het bruggebouw in zijn geheel op zijn plaats gehesen wordt.

Let op: overlast mogelijk

De bouw van Haasje Over gaat hier en daar overlast veroorzaken. De Veemstraat (langs de parkeerplaats en de Skatehal) wordt in mei van dit jaar afgesloten. Bij het hijsen van de brug, zal de Skatehal tijdelijk deels niet gebruikt kunnen worden. De opbouw van de brug vindt plaats op de parkeerplaats van de Vershal vanaf december dit jaar. Naarmate de toren hoger wordt, zal de veiligheidszone om het gebouw groter worden, dit zal vanaf volgend jaar invloed hebben op de Leidingstraat op bepaalde tijden.

Bekijk hier meer project informatie.

Bron: dit bericht is afkomstig van onze Strijp-S gebiedsontwikkeling website driehoekstrijps.nl.