Resultaten
di 19 sep 2023

Speciale editie Woensel Westival: Plan Celsius is af!

Op zaterdag 23 september – Nationale Burendag – is het feest in Woensel-West. Trudo organiseert dan, samen met buurtbewoners, lokale ondernemers en alle partijen die betrokken zijn bij de wijk, een speciale editie van Woensel Westival. Tijdens het feest wordt de afronding van Plan Celsius gevierd met livemuziek op een groot podium, een markt met kramen, buurttheater van Tante Netty en volop activiteiten voor kinderen. Het buurtfeest vindt plaats op het nieuwe Celsiusplein en het aangrenzende deel van de Edisonstraat en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Plan Celsius is af!

Met de oplevering van het Waaggebouw in juli 2023 is Plan Celsius af. Met dit kleurrijke plan zijn er in Woensel-West, verspreid over een periode van zes jaar, 449 sociale huurwoningen en 41 commerciële en maatschappelijke ruimtes opgeleverd. De vier fases in het plan hebben ieder een eigen kenmerkende sfeer, beleving en kleurenpalet maar vormen toch samen één geheel. 

Met de afronding van Plan Celsius is weer een belangrijke stap in de goede richting gezet voor de wijk die in het verleden te kampen had met een slecht imago. De afgelopen 20 jaar is Woensel-West enorm veranderd. Er is niet alleen ingezet op een nieuw ‘decor’, maar juist ook op verbetering van het sociale component. In samenwerking met de bewoners en heel veel organisaties is de leefbaarheid opgekrikt, de werkeloosheid verlaagd, het schoolniveau verbeterd en problemen teruggedrongen. Met succes.

Het Woensel-West van nu is kleurrijk, hip en levendig. In de wijk wonen oude en nieuwe bewoners fijn samen, mét een positief toekomstperspectief. De originele en eigenzinnige ondernemers trekken niet alleen een breed Eindhovens publiek aan, ook daarbuiten weet men de weg naar Woensel-West te vinden.

Programma Woensel Westival zaterdag 23 september 2023

Zaterdag 23 september barst om 13:00 het feest op het Celsiusplein los. Op het grote podium zijn er optredens van artiesten uit de buurt, zoals Donna, Will Sanders en DJ Rob-a-Billy. Ook de band Nick en de Doorsnee treedt op. Kinderen uit de wijk verzorgen dans- en muziekoptredens, het buurttheater van Tante Netty is present, er is een loterij voor buurtbewoners met leuke prijzen en de lokale ondernemers organiseren een gezellige markt. Bij de verschillende horecazaken kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje. Met springkussens, een heuse klimtoren en volop knutselactiviteiten wordt er natuurlijk ook aan de kinderen gedacht.

Over Woensel Westival

In 2009 vond de eerste editie van Woensel Westival plaats. Het event, georganiseerd door en voor de bewoners van Woensel-West, groeide uit toch een jaarlijks terugkerend buurtfeest. Woensel Westival draait om muziek uit én voor de wijk. Nadat er een aantal jaren geen Woensel Westival was – bij gebrek aan kartrekkers en door corona – is het festival in 2022 in aangepaste vorm teruggekeerd. Het buurtfeest werd toen gecombineerd met een markt en kinderattracties, omdat de beroemde kerstmarkt ook al enkele jaren niet had plaatsgevonden door corona.

Met de editie van dit jaar is het Woensel Westival weer terug op het Celsiusplein, waar het ooit is begonnen. Bewoners en ondernemers die met elkaar een mooi feest voor de buurt neerzetten is een mooie traditie die hoort bij het nieuwe Woensel West. Trudo hoopt dat deze traditie ook na deze editie wordt voorgezet.