Resultaten
ma 01 okt 2018

Sint Trudo en Hazenberg Bouw tekenen overeenkomst op en over Vredeoord.

Op Vredeoord, het terrein aan de Boschdijk dat de meeste mensen kennen als het voormalige Philips hoofdkantoor, ontwikkelt Sint Trudo een bijzondere buurt met zo’n 300 woningen. Woningen die uiteraard nog gebouwd moeten gaan worden. Voor een deel betreft dit zelfbouw. De andere ongeveer 250 woningen gaat Hazenberg Bouw uit Vught realiseren. De overeenkomst waarin dit werd bezegeld is woensdag 19 september getekend door Jos Goijaerts, directeur van Trudo en John van der Doelen op Vredeoord zelf.

Vredeoord wordt een ruim opgezette, groene en autoluwe wijk waar alle ruimte komt voor kinderen om te spelen en te ontdekken. Daarnaast stimuleert Sint Trudo initiatieven van toekomstige wijkbewoners op het gebied van duurzaamheid, groenbeheer, kinderopvang en met name energie. Vredeoord wordt uiteraard gasloos en op alle daken komen volledige zonnepanelen die op een buurtbatterij worden aangesloten. Vredeoord is daarmee zelfvoorzienend. 

Beide directeuren zijn enthousiast over zowel de stedenbouwkundige opzet van Bureau Lubbers als wel de gedachte achter het plan. Sint Trudo en Hazenberg Bouw verwachten dat alle huizen voorjaar 2021 zijn opgeleverd. De verkoop van de 50 kavels zal dit najaar starten. Er zijn zowel kavels beschikbaar voor individuele zelfbouw als voor collectieve zelfbouw. Op de site ja-vredeoord.nl komt binnenkort alle informatie beschikbaar.