Resultaten
vr 20 nov 2020

Samenwerking met JINC biedt jongeren perspectief

Woningcorporatie Trudo uit Eindhoven is een partnership aangegaan met JINC, de landelijke organisatie die zich inzet voor een maatschappij waarin álle kinderen kansen krijgen. Met het online afsluiten van een convenant is het partnership voor perspectief positief bekrachtigd. De samenwerking start in 2021.

Trudo gaat samenwerken met JINC Oost-Brabant en zal het komende jaar ongeveer 60 kinderen uit Eindhoven kennis laten maken met de wereld van de woningcorporaties via onder meer een Bliksemstage of via het unieke concept ‘de Baas van Morgen’.

Foto: screenshot van de digitale ondertekening van het convenant

 

Baas van Morgen

Directeur-Bestuurder Theo van Kroonenburg stond vorig jaar zijn directiestoel voor een dag af aan twee jongeren. Van Kroonenburg: “Het was maar heel even wennen om de touwtjes uit handen te geven aan Anis en Abdi (destijds 12 en 13 jaar oud). Baas van Morgen is een prachtig initiatief en zo zijn we met JINC in contact gekomen. Het was direct voelbaar dat dit  initiatief zowel de jongeren maar zeker ook onze medewerkers en organisatie veel opleverde. De samenwerking smaakte naar meer en daar hebben we werk van gemaakt. Hier staan we als Trudo vierkant achter, vanuit ons hart en vanuit onze missie Supporting People!”
 

Leefbaarheid en talentontwikkeling

Tessa de Graaf: “Het partnership biedt Trudo kansen om op een positieve manier een bijdrage te leveren aan leefbaarheid in wijken. Daarnaast kan de woningcorporatie ook investeren in de talentontwikkeling van eigen medewerkers, die onder meer leren om jongeren met helder taalgebruik, humor en relativeringsvermogen ‘mee te krijgen’. Medewerkers ontmoeten op deze wijze ook kinderen van huurders en kunnen hen ook bevragen over hun woonsituatie en woonwensen. Deelname aan JINC-projecten bevordert op een prettige wijze de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers en hun medewerkerstevredenheid. We zijn erg blij met deze nieuwe partner!”

Kijk voor meer informatie op www.jinc.nl