Resultaten
di 02 jul 2019

Persbericht: Hoge ambities Sint Trudo in ‘bod’ op Woonvisie gemeente

Groot bouwoffensief en investeringen in o.a. leefbaarheid en duurzaamheid 

Op maandag 1 juli ontving wethouder Yasin Torunoglu (wonen, wijken, werk en r.o.) het bod op de Woonvisie van de gemeente Eindhoven van woningcorporatie Sint Trudo. In het Bod laat Sint Trudo zien wat zij de komende vijf jaar, maar in het bijzonder in 2020, kan betekenen voor de stad Eindhoven en haar inwoners. En dat is niet mis!

“We hebben onze zaken goed op orde en hebben de lat ook voor de komende periode hoog gelegd. We staan te trappelen om een forse bijdrage te leveren aan de beschikbaarheid van nieuwe, sociale en betaalbare huurwoningen en investeringen in leefbaarheid en duurzaamheid”, aldus directeur-bestuurder Theo van Kroonenburg. 

‘Gemeente hard nodig’

Van Kroonenburg: “Op dit moment hebben we maar liefst 700 woningen in aanbouw en kunnen we spreken van een heus bouwoffensief. Denk bijvoorbeeld aan onze Trudo Toren en Haasje Over op het bruisende Strijp-S. En aan de nieuwe, duurzame wijk Vredeoord bij het voormalige Philips hoofdkantoor. We creëren sociale huurwoningen op fantastische plekken en investeren fors, maar liefst € 116 miljoen in 2020. Om die lijn door te kunnen zetten, hebben we de gemeente hard nodig. Bijvoorbeeld bij het vinden van geschikte locaties, het verbeteren van gemeentelijke planprocessen en planologische procedures en bij het beschikbaar stellen van objecten voor sociale huur, Flexwonen en Middenhuur. Alleen vanuit een sterk partnerschap kunnen we onze ambitie waarmaken voor de stad en haar inwoners.” 

Wethouder Torunoglu (R) ontvangt met een knipoog naar de vakantieperiode en het festivalseizoen, duurzame miniatuurhuisjes met een blijde boodschap van directeur-bestuurder Theo van Kroonenburg (L) | Foto: Oscar Vinck

‘Supporting People: The Next Step’

Het bod op de Woonvisie van de gemeente komt voort uit de nieuwe visie van Sint Trudo ‘Supporting People: The Next Step’. “Wij ondersteunen onze bewoners bij het maken van een volgende stap op de maatschappelijke ladder en gaan daar ook nieuwe stappen in zetten. De focus ligt daarbij op de thema’s beschikbaarheid (van sociale huur- en koopwoningen) en leefbaarheid. Dit laatste is een speerpunt, omdat uit onderzoek en de praktijk blijkt dat de leefbaarheid in wijken met veel corporatiebezit onder druk staat. En dat terwijl de regio economische groeicijfers kent. We zijn trots op het feit dat onze woningen gemiddeld al bijna op de gewenste CO2-uitstoot zitten van 2028 (!) maar gaan door met verduurzaming. En waar energiebesparende maatregelen de maandelijkse lasten laten dalen, is dat voordeel voor onze huurders. Onze huurprijzen zijn gemiddeld het laagste van Eindhoven en de regio en dat willen we zo houden”, aldus Van Kroonenburg.