Resultaten
do 13 jun 2019

Oplevering Cubestee flexwoningen

Op woensdag 12 juni zijn de 43 Cubestee-flexwoningen aan de Quinten Matsyslaan in Tongelre feestelijk opgeleverd in het bijzijn van bewoners, betrokken partijen en omwonenden. De bijzondere flexwoningen zijn bedoeld voor starters en mensen met woonurgentie, die hier maximaal twee jaar kunnen wonen tot ze doorstromen naar een reguliere woning.

Directeur-bestuurder Theo van Kroonenburg is trots op de eerste nieuwbouw flexwoningen van woningcorporatie Sint Trudo: "Met deze moderne Cubestee-woningen komen we tegemoet aan een dringende vraag in Eindhoven voor tijdelijke woningen voor starters en mensen met woonurgentie. Voorbeelden daarvan zijn mensen die zich hier willen vestigen voor werk of bijvoorbeeld mensen in scheiding. Op deze manier helpen wij mensen die obstakels in hun leven tegenkomen vooruit. Dat is voor ons werken vanuit onze missie ‘Supporting People’."

De oplevering werd gemarkeerd door een act van de Eindhovense freerunners van Commit040, voor wie praktisch elk obstakel een uitdaging vormt voor sierlijke ‘flips’ en salto’s. Bezoekers en bewoners waren erg onder de indruk van hun dynamische optreden. 

Het fotoalbum van de bijeenkomst is hier te bewonderen (fotografie Winny Fast). Journalist Michel Theeuwen van het Eindhovens Dagblad maakte een mooie video die hier te bewonderen is.

Razendsnel bouwen
Cubestee is een samentrekking van kubus en bedstee. Dit bijzondere type flexwoning is compleet met badkamer, keuken en installaties geproduceerd in een fabriek en vervolgens binnen één dag op deze locatie geplaatst en afgemonteerd door de Friso Bouwgroep.

Lees hier het volledige persbericht.