Resultaten
di 10 okt 2023

Ook Strijp-S kleurt groen tijdens Groene Wijk Week 2023!

Vanaf medio september wordt er met veel plezier en enthousiasme samen vergroend, getuinierd, geknutseld, gekookt en gegeten, maar vooral ook verbonden. Groener, duurzamer en leefbaarder, daar gaan we voor in maar liefst acht buurten en wijken in Eindhoven. Dat doen we met de Groene Wijk Week. Heel belangrijk en daarom werken de vier Eindhovense corporaties en de gemeente Eindhoven samen in het Duurzaamheidspact. Samen komen zij tot mooie duurzame initiatieven.

Groene Wijk Week Strijp-S

Eén van deze initiatieven is de Groene Wijk Week. Na Jagershoef, de Generalenbuurt en de Botenbuurt is op zondag 15 oktober Strijp-S aan de beurt. En ja, ook daar gaat er vergroend worden! En verbonden…

De werksessie Open Space richt zijn pijlen op het verbinden van bewoners van de woontorens op Strijp-S. Heb je wel eens het gevoel dat je alleen bent? Of vind je het moeilijk om soms verbinding te maken met een ander? Nieuwe mensen te ontmoeten? Of heb je een idee over hoe de community op Strijp-S versterkt kan worden? Sluit aan bij de Open Space sessie. Onder leiding van Ineke Hurkmans van Jump Movement (Strijp-S) zetten we de stap naar diepere verbinding. De sessie eindigt met een picknick op het gras bij Bakkie040. Je kunt hierna ook aansluiten met de Sssssstrijp-S Toer.

Verder is er een gaaf escape wijkspel wat je met vrienden of buren kunt spelen. En we gaan de handen uit de mouwen steken in de voedseltuin van Strijp-S, de BlockAcker. Een half uurtje meehelpen met het winterklaar maken van de voedseltuin is al heel fijn, én je verdient er bloembollen mee om jouw balkon op te vrolijken!

Het volledige Strijp-S Groene Wijk Week programma bekijk je hier.

Groen, gewoon doen!

Op zaterdag 14 oktober trekt de groen karavaan door naar Hemelrijken. Met groen caravan, voorzien van sterke handen en tuingereedschap. Buurtbewoners worden daar geholpen met het vergroenen van hun voortuin. Doe je mee? Er is volop hulp, het zware werk wordt gedaan. En voor alle helpers staat er een heerlijke lunch klaar.

Daarna staan op woensdag 18 en vrijdag 20 oktober Limbeek-Zuid en Tivoli op het programma. Ook daar draait het om het vergroenen van voortuinen. Meehelpen is natuurlijk altijd fijn, en je ontvangt gratis planten en aarde en bloembollen.

Je laatste kans op verbetering van de biodiversiteit en bijdragen aan een gezondere en aantrekkelijkere wijk, is op zondag 22 oktober in de wijk Lakerlopen. Daarna is deze derde editie van de Groene Wijk Week alweer voorbij, en Eindhoven een flink stuk groener.  

Het volledige programma voor de laatste ‘groene’ weken van 2023 vind je op de website van De Groene Wijk Week.