Resultaten
do 20 okt 2022

Onderzoek naar realisatie woningen Sierlocatie

Woningcorporatie Trudo en Land ’s-Heeren Vastgoedontwikkeling presenteerden gisteren hun plan voor de realisatie van woningen op een bijzondere locatie in Eindhoven. Het gaat om een ontwikkellocatie gelegen aan de Anthony van Leeuwenhoeklaan en de Marconilaan op de overgang van de wijk Limbeek naar Strijp-S. Op deze aantrekkelijke plek nabij treinstation Strijp-S willen de partijen woningen realiseren voor sociale huur en middenhuur. Ook worden koopwoningen in verschillende prijscategorieën voorzien.

Trudo en Land 's-Heeren hebben de afgelopen maanden, in samenspraak met de gemeente Eindhoven en diverse adviseurs, onderzocht of deze locatie geschikt is voor woningbouw. Op 19 oktober werd een eerste inloopavond georganiseerd georganiseerd voor omwonenden om de ideeën te laten zien en om een omgevingsdialoog te starten over de plannen.

Betaalbare woningen in het groen

De samenwerkingspartners zien mogelijkheden om op de Sier-locatie een aanzienlijk aantal betaalbare woningen te realiseren voor een mix van doelgroepen. De eerste plannen voorzien in de bouw van twee woontorens in een stadspark. Trudo realiseert een toren met zo’n 140 betaalbare huurappartementen. In de toren die Land ’s-Heeren ontwikkelt, komen ongeveer 125 koopappartementen. Daarmee wordt een substantiële bijdrage geleverd aan de noodzakelijke groei van de woningvoorraad.  Belangrijk uitgangspunt bij dit woningbouwproject is dat de torens landen in een parkachtige omgeving.

De nieuwe locatie wordt een plek om te wonen en elkaar te ontmoeten in het groen. Dat vraagt om dialoog met de omwonenden. Voor de komende tijd staan ook diverse onderzoeken gepland, zoals onderzoek naar flora en fauna. Uiteraard volgt in een latere fase een bestemmingsplanprocedure.

Informatie over het project is de komende jaren te volgen op www.trudo.nl en op www.desierlijkedames.com.