Resultaten
vr 22 sep 2023

Officiƫle start bouw Nieuw Bergen

In het centrum van Eindhoven, vlakbij de Bergstraat en de Deken van Somerenstraat, verrijzen de komende jaren zeven karakteristieke gebouwen: Nieuw Bergen. Afgelopen donderdag vond de feestelijke start van de bouw plaats.

Betrokkenen en toekomstige bewoners waren tijdens het feestelijk samenkomen getuigen van een symbolische steen die werd bevestigd aan de gevel van gebouw Jaune. Lichtinval speelt een grote rol in Nieuw Bergen; de schuine daken geven de zon alle ruimte. Daarom heeft de eerste steen een uniek glazen 'prisma' dat licht vangt en weergeeft. Wanneer de zon op het prisma schijnt, worden de prisma-kleuren zichtbaar. De zeven gebouwen van Nieuw Bergen zijn hiernaar vernoemd

Nieuw Bergen: 237 woningen, waarvan 54 voor Trudo

Het project Nieuw Bergen bestaat uit 237 koop- en huurwoningen voor diverse doelgroepen. De gebouwen kenmerken zich door de schuine daken en zijn ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau MVRDV. Als partner van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed is Trudo vanaf de beginfase betrokken geweest bij de invulling van het sociale huursegment binnen dit project.

Trudo gaat 54 sociale huurappartementen realiseren in Nieuw Bergen.  Er komen 48 appartementen in gebouw ‘Orange’ en zes appartementen in gebouw ‘Jaune’.