Resultaten
vr 16 jul 2021

Nieuwsbericht: de Cure milieupas

Binnenkort regelen alle Eindhovenaren, dus ook Trudo-huurders, hun afvalzaken met de Cure milieupas. Je leest er meer over in het bericht van Cure.

In het najaar van 2021 ontvangen alle huishoudens in de gemeente Eindhoven een Cure milieupas. Deze nieuwe milieupas geeft u toegang tot de twee milieustraten in de stad. U kunt de pas ook gebruiken voor het openen van de ondergrondse containers voor restafval. Op dit moment gebruiken inwoners daar de oude stadspas voor, maar die komt te vervallen.

In de periode van half september t/m eind oktober ontvangt u via de post de Cure milieupas. U kunt de milieupas vanaf 1 november gebruiken voor toegang tot de milieustraten. In november en december zijn zowel de nieuwe milieupas als de oude stadspas geldig. Vanaf 1 januari 2022 heeft u alleen op vertoon van uw nieuwe milieupas toegang tot de milieustraten. De oude stadspas geldt dan niet meer.  

Ieder huis een eigen pas!
De Cure milieupas is gekoppeld aan uw adres. Per huis krijgt u één milieupas. Deze gebruikt u dus samen met uw eventuele huisgenoten. Als u gaat verhuizen, moet u de pas achterlaten in de woning voor de nieuwe bewoner(s). Doordat de pas op adres geregistreerd staat en niet op uw naam, blijft uw privacy beschermd.

Toegangstarief bij veelvuldig bezoek aan de milieustraat
Cure Afvalbeheer en de gemeente Eindhoven streven naar een schone stad. Dat doen ze samen met u als inwoner. Cure en de gemeente werken steeds meer vanuit de gedachte dat de vervuiler betaalt. Daarom geldt vanaf 1 januari 2022, net als in veel andere gemeenten, ook in Eindhoven een toegangstarief voor het bezoeken van de milieustraat. U mag dan met uw milieupas 12 keer per jaar gratis afval naar de milieustraat brengen. Deze bezoeken worden geregistreerd op de milieupas. Vanaf het 13e bezoek betaalt u een vast toegangstarief van €20,- per bezoek. Per bezoek mag u maximaal 2 m3 afval aanbieden.

Het aantal gratis bezoeken is naar verwachting voor een gemiddelde inwoner van Eindhoven, voldoende om nooit te hoeven betalen. Het extra betalen geldt vooral voor inwoners die veel gebruik maken van de milieustraat en daarmee dus veel afval produceren.

Heeft u geen vervoer om naar de milieustraat te gaan? Cure biedt ook tegen betaling een ophaalservice aan waarbij ze uw grof afval aan huis ophalen. Kijk voor meer info op www.cure-afvalbeheer.nl/ophaalservice-ehv.

Openen ondergrondse containers
Maakt u gebruik van de ondergrondse containers voor uw restafval? U kunt de containers openen met de nieuwe milieupas. Als de (ondergrondse) container vol zit of niet werkt, kunt u hiervan een melding maken bij de Cure klantenservice of via de Buitenbeter app. Plaats nooit afval naast een container! De kosten voor dit bijgeplaatste afval kunnen bij u in rekening worden gebracht.

In het kort
Wat u moet weten over de nieuwe milieupas van Cure:

  • Geeft toegang tot de twee milieustraten in Eindhoven.
  • Kunt u gebruiken voor het openen van de ondergrondse containers voor restafval.
  • Is gekoppeld aan de woning, en dus niet persoonsgebonden.
  • Per woning wordt er één pas beschikbaar gesteld.
  • Met de pas mag u 12 keer per jaar gratis afval naar de milieustraat brengen (max. 2 m3 afval per bezoek).
  • Uw bezoek aan de milieustraat wordt geregistreerd op de milieupas van uw woning.
  • Bij verlies of schade kunt u een nieuwe pas aanvragen via de Cure klantenservice.

Meer informatie en antwoord op veel gestelde vragen, vindt u op www.cure-afvalbeheer.nl/curemilieupas. U kunt ook contact opnemen met de Cure klantenservice via 040 2500 130 of klantenservice@cure-afvalbeheer.nl.