Resultaten
di 18 okt 2022

Nieuwbouw voor jonge stellen en starters in de Achtse Barrier

Op de voormalige schoollocatie aan de Mainelaan, wil woningstichting Trudo  duurzaam gebouwde, sociale huurwoningen realiseren. Het is de laatste van vijf voormalige schoollocaties die een woonbestemming krijgt. De woningen zijn bedoeld voor jonge stellen en starters, die hiermee een kans krijgen om hun eerste stap op de woningmarkt te zetten. Op 17 oktober organiseerde Trudo een inloopavond om de plannen aan omwonenden en belangstellenden te presenteren.

 

Prachtige kans voor deze doelgroep

Volgens wethouder Verhees (wonen, wijken, ruimte en dienstverlening) bieden de nieuw te bouwen woningen een prachtige kans voor de doelgroep: “Er is veel vraag naar woningen, in het bijzonder naar sociale huurwoningen, en het is belangrijk dat deze snel worden gebouwd. We hebben de corporaties uitgedaagd om vernieuwende plannen in te dienen voor duurzame woningen. Trudo is daar uitstekend in geslaagd. Ik ben blij dat we ook in de Achtse Barrier, op een aantrekkelijke locatie sociale huurwoningen kunnen realiseren. Het draagt bij aan het spreiden van huurwoningen over de hele stad. Trudo heeft speciaal jonge stellen en starters op het oog.”

Circulair en duurzaam woningconcept

”Wij willen met dit project graag een extra stap zetten met een circulair en duurzaam woningconcept en ook bijdragen aan de grote woningvraag voor deze doelgroep”, aldus Jos Goijaerts van Trudo. De woningen worden gebouwd met circulaire materialen en zijn klimaat-adaptief door groene gevels en daken. ”Die combinatie zorgt voor daling van de omgevingstemperatuur, koeling in de woningen en een vergroting van de biodiversiteit”, zegt Goijaerts. “Het zicht op groene gevels heeft bovendien een positief effect op de mentale gezondheid van bewoners en omwonenden.” 

Planning

Trudo gaat eerst met de buurt om tafel, waarna de plannen verder worden uitgewerkt.. Eind dit jaar hoopt Trudo de omgevingsvergunning aan te kunnen vragen. De bouw zou dan medio 2023 kunnen starten en duurt ongeveer 1 jaar.

Interesse in een woning?

De huurprijs zal ongeveer € 650 bedragen. De woningen worden te zijner tijd voor de doelgroep op Wooniezie.nl aangeboden.