Resultaten
do 24 nov 2022

Nieuw Bergen

TRUDO TEKENT VOOR HET SOCIALE HUURSEGMENT IN PROJECT NIEUW BERGEN

Vandaag maakte gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed bekend dat het iconische project Nieuw Bergen in het Eindhovense stadscentrum definitief doorgaat. Trudo is hierbij vanaf de beginfase aangehaakt als partner voor de invulling van het sociale huursegment. Op 16 november 2022 tekende Trudo officieel de overeenkomst met SDK Vastgoed voor de turnkey-levering van 54 sociale huurappartementen voor met name starters.

 

Nieuw Bergen is een planontwikkeling in het centrum van Eindhoven met zeven karakteristieke gebouwen die een nieuwe impuls gaan geven aan de skyline van Eindhoven. Het sluit aan op de ontwikkeling van Eindhoven als stad met een internationaal onderscheidend karakter en kenmerkt zich door de schuine daken. Een ontwerp van het internationaal gerenommeerde architectenbureau MVRDV. In totaal komen er 237 koop- en huurwoningen voor diverse doelgroepen. Door de centrale ligging van Nieuw Bergen is het een ideale plek voor de generaties van nu en morgen, die hier in een warme en veilige sfeer gaan wonen, werken en samenkomen. 

 

Gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen

De 54 sociale huurappartementen die Trudo gaat realiseren zijn gemiddeld 46 m2 groot en zijn verdeeld over twee van de zeven woongebouwen van Nieuw Bergen. Er komen 48 appartementen in gebouw ‘Orange’ en zes appartementen in gebouw ‘Jaune’. In woongebouw ‘Orange’ komen voor haar bewoners diverse gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen. Trudo-Bestuurder Jos Goijaerts licht toe: “Het gebruik hiervan is niet alleen functioneel; het draagt vooral bij aan een fijne woonomgeving. Zo is er een woonkamer en activiteitenruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, een wasruimte en een collectieve tuin aan de achterzijde van het gebouw. Dit gebouw op deze locatie is ideaal voor eenpersoonshuishoudens in onze doelgroep.”

 

Inclusieve stad

De bouw van Nieuw Bergen start begin 2023. Voor de plandelen van de 54 sociale huurappartementen wordt  een bouwtijd van anderhalf jaar verwacht. De oplevering van het totale project Nieuw Bergen staat medio 2026 gepland. Trudo is zeer blij met de samenwerking én de toevoeging van sociale huurappartementen in het project Nieuw Bergen. Goijaerts: “Met betaalbare woningen voor starters op deze plek maken we de stad weer een stukje inclusiever.”