Resultaten
ma 18 feb 2019

Feestelijke oplevering laatste 147 huurwoningen Kruidenbuurt

Met een hapje, drankje en muziek vierden nieuwe én oude buren op woensdag 13 februari de oplevering van de Kruidenbuurt. Samen met woningcorporatie Sint Trudo en bouwbedrijf Stam + De Koning stonden zij feestelijk stil bij de oplevering van 147 grote, bijzondere en energiezuinige woningen voor de verhuur.

Het opleverfeest stond in het kader van kennismaken tussen de bewoners. Aanvullend op een feestelijk samenzijn op de bouwplaats, kwamen bewoners ook bij elkaar ‘over de vloer’ tijdens intieme huiskamerconcerten van de in Eindhoven geboren singer-songwriter Iris Penning.

Behoud ‘sociaal cement’

Jos Goijaerts, directeur Sint Trudo: “Na een intensieve bouwperiode kijken we terug op een succesvolle vernieuwing van de Kruidenbuurt. De woningen zijn gesloopt, maar de buurt is voor een belangrijk deel behouden. In totaal hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in 650 duurzame nieuwbouwwoningen. Deze laatste 147 woningen zijn allemaal uitgevoerd met tussen de 15 en 21 zonnepanelen per woning. Een stevige impuls voor stralend én duurzaam samenwonen in een mooie en karakteristiek stukje Stratum”.

Arno van Tilburg, directeur Stam + De Koning: “We zijn trots op de realisatie van de laatste huurwoningen in de Kruidenbuurt en kijken terug op een prettige samenwerking met Sint Trudo! We feliciteren de nieuwe bewoners met hun nieuwe woning en kijken uit naar de volgende fase waarin we 87 koopwoningen realiseren voor nog meer bewoners van deze prachtige wijk”.

Deze koopwoningen komen op de locatie waar het opleverfeest is gehouden. De bouw is volgens planning in 2021 afgerond. 

Meer info
Lees hier ook het ED verslag over de oplevering