Resultaten
do 20 apr 2023

Moslims en niet-moslims ontmoeten elkaar bij de iftar in Woensel-West

Op vrijdag 14 april organiseerde Mohamed Bellahssen van restaurant Chomicha – in de Woensel-West beter bekend als Mo - voor de derde keer een iftar voor buurtbewoners. Een initiatief dat Trudo een warm hart toedraagt. 

De iftar is de feestelijke maaltijd waarmee moslims tijdens de Ramadan het vasten bij zonsondergang ‘breken’. Het is een belangrijk moment van verbinding en samenzijn voor de moslimgemeenschap. Rond achten kwamen buurtbewoners samen op het Snelliushof en even na zonsondergang ging iedereen aan tafel om te genieten van het heerlijke eten dat Mo en zijn team hadden bereid.

Niet alleen buurtbewoners waren aanwezig, ook burgemeester Jeroen Dijsselbloem en wethouder Samir Toub schoven aan tijdens deze kleurrijke avond.

Dankzij Mo en zijn team, alle vrijwilligers, de aanwezige buurtbewoners en alle andere betrokkenen was de iftar opnieuw een feest van verbinding voor moslims en niet-moslims. We zijn blij en trots dat in 'onze' wijk al meerdere jaren zo’n bijzonder verbindend initiatief wordt georganiseerd.

 

De overige foto's van de Iftar 2023 in Woensel-West kun je hier bekijken.