Resultaten
wo 30 jan 2019

Opening Buurtinfowinkel in de media

In het Eindhovens Dagblad van 23 januari stond een artikel over de opening van de nieuwe buurtinfowinkel aan het Willaertplein. Lees hieronder het complete artikel.

Buurtinfowinkel kloppend hart van de Bennekel in Eindhoven

EINDHOVEN - Met de opening van de nieuwe buurtinfowinkel aan het Willaertplein gaat Buurtplatform Bennekel Belang (BBB) met extra elan 2019 in.

Woningcorporatie Trudo deed tien jaar geleden de toezegging dat de buurtinfowinkel van Buurtplatform Bennekel Belang in de nieuwbouw aan het Willaertplein onderdak zou krijgen. Woensdag was het zo ver: voorzitter Ria Muller opende samen met Sana Faridani (2) het nieuwe onderkomen. Tot eind 2018 zat de buurtinfowinkel aan de Tinelstraat.

,,We gaan hier gewoon verder”, aldus Muller. ,,We zijn een plek waar buurtbewoners terechtkunnen voor gezelligheid en onderwijs en met vragen, klachten en ideeën.” Daarnaast voorziet het BBB ook in allerlei activiteiten zoals taallessen, wijkdagen, verwendagen voor senioren, wandelingen en het gezamenlijk vieren van feestdagen.

,,Deze buurtinfowinkel staat evenals de vorige voor ontmoeting en verbinding”, zei wethouder Yasin Torunoglu (Wijken) in zijn korte toespraak. ,,De Bennekel is een wijk waar bewoners en professionals samen werken aan een nog grotere leefbaarheid en sociale cohesie. En dat lukt mede dankzij de vele buurtbewoners die zich daarvoor als vrijwilliger inzetten.”

Vrijwilligers
Over vrijwilligers gesproken, Ria Muller maakt van de gelegenheid gebruik voor een oproep: ,,We hebben er inderdaad al veel maar kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken.”

Na de openingshandeling werd ook het Buurtcontract 2019 ondertekend. Daarin staan de afspraken en werkdoelen vermeld tussen het Buurtplatform, woningcorporaties, gemeente en professionele organisaties.

Giovanni Hartogs is buurtbewoner en vrijwilliger bij het Buurtplatform. Hij liep de afgelopen twaalf jaar wekelijks binnen bij de oude buurtinfowinkel. ,,En dat is alleen maar vaker geworden want ik woon enkele deuren verderop. Dit is het ‘kloppend hart’ van de wijk. Een plek waar iedereen terechtkan.”

Rinze van der Kluit en Freke Kromhout wonen sinds twee jaar in de Gestelse volkswijk. ,,Met veel plezier”, zegt Freke die als vrijwilligster taalles geeft in de buurtinfowinkel. ,,De mensen zijn bij elkaar betrokken. Dat zie je vandaag ook aan de grote opkomst.”

Anita woont bijna drie jaar in de Bennekel en spreekt mede dankzij de taallessen in de buurtinfowinkel al redelijk Nederlands. ,,Het is hier een fijne wijk met lieve mensen.”

Bron: ED.nl