Resultaten
wo 18 dec 2019

Knibbel knabbel knuisje: muzikale speurtocht voor kids

Bijna 70 kinderen van “Woordenschat” uit Woensel-West en de Bennekel gingen zondag 15 december op een muzikale speurtocht. Zij beleefden een speciaal voor hen georganiseerde  bewerking van het sprookje van Hans en Grietje.

Musici en verhalenvertellers maakten er samen een mooi avontuur van. De muzikale speurtocht was een initiatief van organisatoren van het project ‘Woordenschat’ en het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium, dat dit jaar zijn 11e lustrum viert.   

Woordenschat

In de Bennekel en Woensel-West krijgen zo’n 140 kinderen van 3 tot 8 jaar iedere week taalles van 50 vrijwilligers. Kinderen, vrijwilligers van ‘Woordenschat’ en vele ouders werden op de TU/e campus ontvangen in gebouw Luna, dat was omgetoverd tot sprookjeslocatie. Het verhaal speelde zich af in verschillende ruimten waar kinderen in groepjes genoten van de kamermuziek en de vertelling. Na afloop konden ze zelf verschillende instrumenten proberen en dus ook genieten van het zélf muziek maken. Het bijzondere uitstapje naar de sprookjeswereld werd mede mogelijk gemaakt en ondersteund door studenten theatervereniging Doppio, bewonersorganisatie Stichting Woensel-West, Quadrivium, Centrum voor de Kunsten Eindhoven en woningcorporatie Trudo.

Lustrum

Quadrivium bestaat vanaf 1 december 55 jaar en viert dat een jaar lang met bijzondere concerten en activiteiten. Op de website staat het overzicht van bijzondere concerten en activiteiten.