Resultaten
wo 06 nov 2019

Infrastructures for Participation: conceptueel onderzoek op Strijp-S

Met veel plezier en enthousiasme verwelkomen we Gabriel Maher en Roberto Perez! Tot en met 15 december doen deze twee kunstenaars onderzoek naar ‘infrastructuren voor participatie’ op Strijp-S. Trudo neemt de resultaten daarvan mee in haar nieuwe visie voor de toekomst van de Driehoek van Strijp-S*.

Gabriel en Roberto zijn als ‘Artists in residence’ aangetrokken in samenwerking met Baltan Laboratories. Kijk hier voor meer informatie over hun onderzoek. Dit project wordt mede mogelijkgemaakt door Creative Industries Fund NL, Provincie Noord-Brabant en Stichting Cultuur Eindhoven.

*De toekomst van Strijp-S

De Driehoek Strijp-S, het markante gebied tussen het Klokgebouw, de gebouwen Anton en Gerard, het Ketelhuisplein, de Skatehal en de woontorens in aanbouw heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Van een oud en verlaten industrieel complex naar een bruisend en hip, 24/7 hoogstedelijk gebied waar velen werken, wonen, eten, ontmoeten, feesten en genieten.

Het gebied boeit en bindt en heeft op velen een enorme aantrekkingskracht. Hoe houden we dat vast en hoe borgen we de unieke identiteit? Om antwoord te krijgen op die vraag, organiseert Trudo onder andere de Trudo Challenge. Daarnaast zijn de artists in residence zes weken actief en worden er bijeenkomsten georganiseerd voor stakeholders.