Resultaten
do 20 sep 2018

In de startblokken #2: Trudo Toren

De ontwikkelaars en planners van Sint Trudo staat een aantal spannende maanden te wachten. Want naast het ‘gewone’ werk worden komend half jaar maar liefst drie grootse projecten opgestart.

In de startblokken #2: Trudo Toren

De reacties waren niet van de lucht toen de eerste plannen werden gepresenteerd. Vooral positief. Prachtig! Wow! Groots! Een enkele reaguurder meende dat gaat nooit lukken in Eindhoven. Geloof het of niet, heer Scepticus, die Trudo Toren komt er tocht echt. Dit najaar nog gaat de schop de grond in! 

De Trudo Toren – in de pers al gauw gebombardeerd tot Bosco Verticale of (net iets minder chique) de bosflat – komt op Strijp-S, naast het Ketelhuisplein. Daar waar de busbaan een knik maakt, dicht tegen de Apparatenfabriek. Met een lagere uitbouw aan de kant van de leidingstraat en een 70 meter hoge toren langs de Philitelaan. 

125 Lofts 

In de toren komen 125 lofts. Zo’n 50 m2 groot, ruim 3,5 meter hoog, met een natte cel waarin keuken, badkamer en toilet zijn ondergebracht, maar voor de rest volledig vrij indeelbaar. Op de eerste verdieping kantoorruimten, op de begane grond horeca, retail en andere bedrijvigheid voor een levendig maaiveld. Een beproefd concept op Strijp-S. 

Bomen tot wel 6 meter 

Is de hoogte van de Trudo Toren al bijzonder op deze plek, helemaal spectaculair wordt de uitstraling van het gebouw. Het wordt letterlijk een verticaal bos. Op elk balkon groeit straks een boom tot wel 6 meter hoog. 125 Bomen dus, die nu al bij een kweker in Sint Oedenrode staan te wachten op hun nieuwe bestemming. Voeg daarbij 5200 planten en struiken en een gemeenschappelijke tuin van 350 m2 en duidelijk is dat het hier gaat om serieus groen. Goed voor zo’n 50.000 kilo CO2-absorbtie en een kleine 14.000 kilo zuurstof per jaar! 

Uniek in de wereld 

De toren wordt de eerste echte ‘bosflat’ in Nederland. Stefano Boeri, de befaamde Milanese architect realiseerde elders in de wereld wel meer Bosci Verticale, maar nog nooit in de sociale huursector. 

Groene vingers niet nodig 

Wie hier gaan wonen? Jonge, veelal alleengaande mensen waarschijnlijk, zoals elders op Strijp-S. Nog studerend of net aan het werk. In ieder geval mensen die ervoor kiezen hoogstedelijk te wonen op een meer dan bijzondere plek. Groene vingers hoeven ze overigens niet te hebben, want het groenonderhoud wordt straks professioneel geregeld. 

Meer informatie over het Trudo Toren project