Resultaten
wo 20 apr 2022

In de Schaftkeet

Bij Trudo vertellen we graag de verhalen van onze bewoners. Achter iedere voordeur van een woning zit een bijzonder, inspirerend of herkenbaar verhaal van een bewoner. Maar achter elke baksteen, fundering of dakplaat zit ook een verhaal van een bouwvakker. Om zeven uur ‘s ochtends staan de bouwvakkers op de bouwplaats. Gedurende de dag horen we bouwgeluiden, muziek van radiozender 100% NL en gelach, maar rond 12 uur ‘s middags is het ineens muisstil. Dan zitten de mannen en vrouwen van de bouw in de keet, ook wel bekend als de schaftkeet: een mobiele wagen waarin de bouwvakkers hun pauze droog en warm doorbrengen en hun broodjes eten. Bij elke bouwplaats ziet de schaftkeet er anders uit, maar een ding blijft hetzelfde: het is een plek waar de bouwvakkers onder genot van hun bammetje even kunnen zwetsen. In deze rubriek “In de schaftkeet” ga je bouwvakkers ontmoeten van verschillende Trudo bouwprojecten.

"Ik smeer mijn eigen boterhammen. En dat doe ik gewoon zelf en niet mijn vrouw. Nou weet ik wat erop zit. Mijn vrouw smeert met te veel boter, en daar hou ik niet zo van.” Zijn collega’s lachen. Lachen de collega’s omdat ze dit herkenbaar vinden of hoe rustig hij zijn “te veel boter” frustraties uitlegt? Een ding is wel zeker, het is een gezellige schaftkeet waar de mannen onderlinge grapjes maken onder het genot van een boterham met kaas. Welkom in de schaftkeet op de Telefoonstraat!

Dit is timmerman Mario, geboren en getogen in Bladel. Mario en zijn vrouw hebben elkaar ontmoet op de kermis. Het was liefde op het eerste gezicht. Nu wonen ze samen met hun dochter van 13 en zoon van 15 in Bladel. Twee puberende kinderen, is het huis dan nog een rustig paradijs? Mario lacht: "Mijn dochter is onwijs aan het puberen. Ze wil niet leren en ze wil niet naar school. Als vader probeer ik mijn mond dicht te houden, want anders barst de bom. Mijn dochter weet nog niet wat ze later wil worden ,maar van mijn zoon weet ik het wel. Hij wil timmerman worden. Hij moet wel even wachten, want hij moet minimaal 16 jaar oud zijn om dat werk te gaan doen.”

Mario’s carrière als timmerman begon 33 jaar geleden. “Eerst werkte ik in een timmerbedrijf, en daar heb ik drie jaar gewerkt. Ik was daar de enige knecht. Helaas zat ik daar niet helemaal op mijn plek, en van de een op andere dag heb ik gewoon mijn ontslag gepakt. En dat was een hele goede keuze. Via via kwam ik bij het timmerbedrijf terecht waar ik nog steeds voor werk.”

Dus wat is jouw tip voor onze volgers? “Mijn tip: als je ergens niet helemaal gelukkig bent, durf de stap te zetten om te gaan.