Resultaten
do 21 sep 2023

Groene Wijk Week 2023 strijkt neer in acht wijken

Groener, duurzamer en vooral leefbaarder willen we onze wijken en buurten in Eindhoven maken. En dat vinden we zo belangrijk dat we daar heel graag voor samenwerken met de andere Eindhovense corporaties, de gemeente Eindhoven en huurdersvertegenwoordigers PEK.  Al een aantal jaren slaan we de handen ineen in het zogenaamde Duurzaamheidspact en komen zo samen tot mooie duurzame initiatieven.

Jagershoef en Generalenbuurt

Eén van deze initiatieven is de Groene Wijk Week. Dit jaar kleuren maar liefst acht Eindhovense wijken groen in september en oktober.  De kick-off van deze derde editie vond 13 september plaats in Jagershoef. Daar stond onder andere het opknappen en vergroenen van het buurtcentrum en een ‘Samen aan de groene tafel’ diner op de planning. Op 24 september is de Groene Wijk Week te vinden in de Generalenbuurt. Wat gaan we daar allemaal doen? Een tipje van de sluier: bezoek de Warme Truien Markt, zoek gratis jouw warme trui uit en draai de verwarming deze winter een graadje lager!  Of sluit aan bij de Groenstoet, ‘gewapend’ met gratis planten en bloembollen maken we de Generalenbuurt samen groener. Het volledige programma voor deze buurt vind je op de website.

Botenbuurt en Strijp-S

Vanaf eind september is de Groene Wijk Week te vinden in de Botenbuurt (27 september + 30 september) en Strijp-S (15 oktober). In de Botenbuurt wordt in Speeltuin de Meerpaal een zogenaamde voedselboot aangelegd, waar buurtbewoners later letterlijk de vruchten van plukken. Op zaterdag 30 september is er in deze buurt een gratis wijkdiner en gaan bewoners hun voortuinen vergroenen. Half oktober worden op Strijp-S onder andere de groene akkers van stadstuin Block Acker winterklaar gemaakt. Ook hierbij geldt: bekijk voor het complete programma de website van de Groene Wijk Week.

Tivoli, Limbeek-Zuid, Lakerlopen en Hemelrijken

De wijken waar de Groene Wijk Week verder nog neerstrijkt? Dat zijn Tivoli, Limbeek-Zuid, Lakerlopen en Hemelrijken. Binnenkort worden ook van deze wijken de programma’s gepubliceerd op de website. Met creatieve en verrassende activiteiten proberen we ook hier bewoners bewust te maken van wat je kunt doen om te vergroenen en verduurzamen. Dit alles op een super laagdrempelige manier, voor groot maar zeker ook voor de kleine buurtbewoners. Want natuurlijk geldt ‘Jong geleerd is groen gedaan!’

Dus wip die tegel eruit, hang dat vleermuiskastje aan jouw gevel op en laat bladeren die binnenkort gaan vallen liggen voor de egeltjes in jouw tuin. Duurzaam bezig zijn begint klein, in jouw eigen wijk.