Resultaten
wo 27 okt 2021

Feestelijke oplevering paviljoen Pannenhoef Leemerhoef

Op dinsdag 26 oktober stonden bewoners, bouwers en opdrachtgever Trudo feestelijk stil bij de oplevering van een prachtig project op Landgoed Eikenburg. Hier staat nu een compleet nieuw paviljoen Pannenhoef Leemerhoef dat bestaat uit 28 duurzame woningen en drie ateliers. Inmiddels zijn alle woningen bewoond door bewoners die ook actief een bijdrage gaan leveren aan het moderne kloosterleven op Landgoed Eikenburg.

 

 

Het nieuwbouwpaviljoen is een duurzaam gebouw, gemaakt van cross laminated timber (massief houtbouw). In de nieuwbouw zijn verschillende materialen hergebruikt, afkomstig uit het oude gesloopte paviljoen en uit projecten elders in het land. Voorbeelden van hergebruikte materialen zijn de stalen buitentrappen, de stalen pilaren waarop het gebouw rust, de houten balken onder de galerij en de balustrade bij de galerij. De nieuwbouw is met respect voor de omgeving ontworpen, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. De nieuwbouw is gasloos en wordt verwarmd middels de collectieve warmtepompinstallatie. Op het dak liggen in totaal 242 zonnepanelen. 

 

 

FAAM Architects heeft het ontwerp gemaakt en bouwbedrijf BMV uit Veldhoven heeft het project gerealiseerd.  De woningen zijn één- en tweekamerwoningen voor alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. De huurders nemen actief deel aan de woongemeenschap op het Landgoed en onderschrijven het manifest voor Eikenburg. De ateliers zijn beschikbaar voor ondernemers en ambachtslieden die zich thuis voelen bij het Landgoed en haar gemeenschap en kunnen bijdragen aan de doelstellingen van Trudo.

 

 

Meer weten over de bijzonderheden van de bouw of kennis maken met één van de nieuwe bewoners? Klik hier.