Resultaten
vr 08 sep 2023

Feestelijke opening Buurtwerkkamer 360

Gisteren was het feest in het Waaggebouw. Drie jaar geleden verhuisde de Buurtwerkkamer 360 van het Celsiusplein naar haar tijdelijke locatie, vanwege de grootschalige renovatie van dit deel van Woensel-West. Nu zijn ze terug op de plek waar ze horen. Midden in de wijk, in het gloednieuwe Waaggebouw. Niet langer in een zijstraat, maar van alle kanten goed zichtbaar.

Huiskamer van de buurt

De Buurtwerkkamer is een plek voor en door de wijk. Buurtbewoners kunnen er terecht voor onder andere taallessen, muzieklessen, samen koken en de Werkplaats Financiën. Maar het is vooral ook een plek voor een praatje en een kop koffie. Een plek waar buurtgenoten laagdrempelig binnenlopen voor een goed gesprek, een kleine of grote hulpvraag en gezelligheid.

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem opende de nieuwe locatie van de Buurtwerkkamer 360. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd er even stilgestaan bij wat er veranderd is in Woensel-West. Ruim vijftien jaar geleden is Trudo hier samen met de gemeente en de bewoners gestart met de grootschalige wijkvernieuwing. We gingen het hier anders doen en organiseren. De Buurtonderneming, waarin de gemeente, bewoners en Trudo samenwerkten, kreeg een centrale rol in die transitie. De afgelopen jaren zijn er heel veel  fysieke maar vooral ook sociale projecten gerealiseerd. Met succes, kunnen we wel stellen. De Buurtwerkkamer 360 had en heeft hierbij  een grote rol en gaat er vanaf haar nieuwe plek op voortbouwen.

Afronding Plan Celsius

In juli leverde we het Waaggebouw in Woensel-West op. Het indrukwekkende Waaggebouw aan het Celsiusplein was het laatste gebouw van Plan Celsius Fase 3 & 4. Op 23 september vieren we met de hele buurt de afronding van het gehele nieuwbouwproject Plan Celsius met een speciale editie van Woensel Westival.