Resultaten
do 30 mrt 2023

Expo ‘De Nacht Wacht’ in het van Abbemuseum

De nacht: die is niet voor iedereen hetzelfde. De één slaapt in een warm, veilig huis. De ander leeft op straat, op de vlucht voor gevaar. In de nieuwe expositie ‘De Nacht Wacht’ verbeelden verschillende Eindhovenaren hun antwoord op de vraag: wat gebeurt er als ‘de nacht wacht’?

In de bijzondere expositie ‘De Nacht Wacht’ portretteren uiteenlopende mensen zichzelf in een nieuwe versie van het geliefde schilderij van Rembrandt. Daarmee creëren ze een nieuwe verbeelding van de huidige tijdsgeest. Precies zoals Rembrandt dat deed met zijn Nachtwacht.

Onder andere deelnemers van Neos en Springplank, bewoners van Lunet, GGzE De Boei-Kunst kinderen werkten mee aan de expositie. En Oekraïense vluchtelingen, die verblijven in het Gezellenhuis in Woensel-West. Trudo opende de deuren van deze plek direct na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne voor vluchtelingen.

De portretten werden gemaakt onder begeleiding van kunstdocenten van CKE. Het project is een samenwerking van HK1 (onderdeel van NEOS), Van Abbemuseum en CKE.

Zelf bekijken?

De expositie ‘De Nacht Wacht’ werd op vrijdag 24 maart feestelijk geopend in het Van Abbemuseum. Nog tot en met 10 april 2023 is de expositie gratis te bewonderen. Na 10 april reist de expositie door naar andere plekken in de stad, zoals CKE en HK1.