Resultaten
do 23 mei 2019

Bouw van Trudo Toren op Strijp-S wordt hervat

De funderingspalen zijn goed uitgehard en de bouw van de Trudo Toren wordt verder voortgezet. Achter de Apparatenfabriek komt een 70 meter hoge en bijzondere woontoren: Trudo Vertical Forest.

Op de begane grond komen commerciële ruimtes, aan de Leidingstraat komen kantoren. De rest van de toren bestaat uit 125 sociale huurwoningen, het is wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw. Het ontwerp is van de Italiaanse architect Stefano Boeri die met deze stedelijke bebossing het leefmilieu van Strijp-S verbetert. Er staan al woontorens van Boeri in Italië, Zwitserland en China met elk hun eigen kleur en uitstraling.

Rode uitstraling

Vorig jaar in april zijn de 125 bomen en 5.100 planten en struiken voor de Trudo Toren al aangekocht. Ze staan bij Van de Berk in Sint-Oedenrode in een kleinere pot zodat de wortels wennen aan een kleinere omgeving dan ze normaal gewend zijn. De bomen en planten zijn door een botanicus uitgezocht waarbij met name een rode uitstraling of gloed te zien zal zijn door de bloesems en bladeren van de specifieke bomen en planten. Op elk balkon komen twee groenbakken.

Efficiënte bouw

De bouw van de Trudo Toren zal zeer efficiënt zijn. Het wordt een prefab bouw waarbij de plattegrond van elke verdieping exact hetzelfde is, een beetje zoals het stapelen van legoblokken. Alle woningen worden goed geïsoleerd waarbij de bomen in de zomer voor verkoeling zorgen en de stadsverwarming voor de warmte zorgt. Over windturbines en zonnepanelen op het dak wordt nog nagedacht. De bouw zal ruim twee jaar duren. 

Levendigheid met een boom op je balkon

Sint Trudo zet in op toekomstige bewoners die 24/7 levendigheid zoeken. Op Strijp-S vinden veel events plaats dus je komt niet in een bos of op een rustige heide te wonen.    

Het is nog niet bekend wanneer geïnteresseerden zich kunnen inschrijven voor een woning maar via onderstaande link kan je jezelf via een webformulier wel aanmelden. 

Bekijk hier meer project informatie.

Bron: dit bericht is afkomstig van onze Strijp-S gebiedsontwikkeling website driehoekstrijps.nl.