Resultaten
do 23 jan 2020

Bazen voor één dag!

Donderdag 23 januari waren Anis (12) en Abdi (13) samen de baas bij Trudo. Voor één dag gaf directeur-bestuurder Theo van Kroonenburg zijn stoel aan de twee leerlingen uit Eindhoven.

Van Kroonenburg: “Het was maar heel even wennen om de touwtjes uit handen te geven. Baas van Morgen is een prachtig initiatief. Hier staan we als Trudo vierkant achter, vanuit ons hart en vanuit onze missie Supporting People!” 

Trudo maakt deel uit van een groot gezelschap: in totaal deden maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement. 

Foto: van links naar rechts: Theo, Anis en Abdi

Met Baas van Morgen willen Trudo en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met bijvoorbeeld veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

Mooie dag

Onze jonge bazen hadden een mooie dag. Na een kennismaking bezochten ze het stadhuis in Eindhoven voor een kort overleg met wethouder Yasin Torunoglu. Daarna ‘doken ze een strategisch vastgoedoverleg in’, om vervolgens op Strijp-S de bouw te bewonderen van twee mooie projecten, Haasje Over en de Trudo Toren. Na een lunch, als bazen onder elkaar, gingen de drie directeur-bestuurders naar ’s-Hertogenbosch voor de conferentie van Bazen van Morgen.

JINC Baas van Morgen werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Er deden kinderen en bazen mee uit Eindhoven, Amsterdam, Arnhem, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.  

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.  JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.  Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.