Resultaten
15 nieuwe, duurzame woningen aan de Maria van Bourgondiëlaan

Aan de Maria van Bourgondiëlaan gaat Sint Trudo 15 nieuwe, duurzame grondgebonden woningen bouwen.

Bouwbedrijf Stam en De Koning gaat de woningen in 2020 op de hoek met de Louise de Colignystraat en de Maximiliaanstraat realiseren. De oude woningen uit 1950 waren energetisch en bouwkundig gedateerd en zijn eind 2018 gesloopt.

Project

 

Het bouwen van 15 nieuwe, duurzame en grondgebonden woningen aan de Maria van Bourgondiëlaan.

 

Fase

De uitvoering start naar verwachting begin 2020. Eind 2020 of begin 2021 zullen de woningen gereed zijn.

Woningtype  

 

Er is nog geen zekerheid over de planning van de uitvoering, daarom kunnen we nog geen duidelijkheid geven over het verhuurproces. Nadere informatie volgt via deze pagina.  Ons actuele aanbod beschikbare huurwoningen vind je op www.wooniezie.nl.

 

Partners

Stam en De Koning | Pauwert Architectuur | Buro Lubbers

 

15 woningen, veel groen en een gemeenschappelijke binnentuin

De nieuwbouw, ontworpen door Pauwert Architectuur, bestaat uit 15 grondgebonden woningen die samen een hofje vormen. De huizen staan rondom de gemeenschappelijke binnentuin. Het plan bevat veel groen, zowel aan de voor- als achterzijde van de woningen. 

Het groen geeft een prettige uitstraling, maar is ook belangrijk rol bij waterberging als het lang of hevig regent. Er komen wadi’s om een teveel aan regenwater op te kunnen vangen.

Deze wadi’s liggen iets verlaagd en zijn voorzien van bloemen. Buro Lubbers heeft het inrichtingsplan ontworpen.

Duurzaam en energiezuinig

Alle woningen worden voorzien van een duurzame verwarmingsinstallatie voor zowel de verwarming als het warm water. Daarnaast krijgt iedere woningen een aantal zonnepanelen.

Indeling woningen en doelgroep

Het plan bestaat uit 11 woningen met een badkamer op de begane grond en met een slaapkamer en berging op de verdieping. Deze 11 woningen hebben aan de achterzijde een privé terras dat grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. De buitenbergingen liggen ook aan de gemeenschappelijke binnentuin. De doelgroep van deze woningen zijn 1 en 2 persoonshuishoudens.

De overige 4 woningen zijn echte gezinswoningen die zijn bedoeld voor huishoudens van 3 of meer personen. Deze beschikken over een verdieping met 3 slaapkamers en een badkamer. Daarnaast is er een toegankelijke zolder waar onder andere de verwarmingsinstallatie is geplaatst. Aan de achterzijde van de woning is een afgesloten privé tuin met buitenberging.