Resultaten
15 nieuwe, duurzame woningen aan de Maria van Bourgondiëlaan

Aan de Maria van Bourgondiëlaan bouwt Trudo 15 nieuwe, duurzame grondgebonden woningen.

Bouwbedrijf Stam en De Koning heeft in 2020 op de hoek met de Louise de Colignystraat en de Maximiliaanstraat de woningen gerealiseerd. 

Project

 

Het bouwen van 15 nieuwe, duurzame en grondgebonden woningen aan de Maria van Bourgondiëlaan.

 

Fase

Opgeleverd.

Verhuur  

 

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

 

Partners

Stam en De Koning | Pauwert Architectuur | Buro Lubbers

15 woningen, veel groen en een gemeenschappelijke binnentuin

De nieuwbouw, ontworpen door Pauwert Architectuur, bestaat uit 15 grondgebonden woningen die samen een hofje vormen. De huizen staan rondom de gemeenschappelijke binnentuin. Het plan bevat veel groen, zowel aan de voor- als achterzijde van de woningen. 

Het groen geeft een prettige uitstraling, maar is ook belangrijk rol bij waterberging als het lang of hevig regent. Er komen wadi’s om een teveel aan regenwater op te kunnen vangen.

Deze wadi’s liggen iets verlaagd en zijn voorzien van bloemen. Buro Lubbers heeft het inrichtingsplan ontworpen.

Duurzaam en energiezuinig

Alle woningen zijn voorzien van een duurzame verwarmingsinstallatie voor zowel de verwarming als het warm water. Daarnaast heeft iedere woning een aantal zonnepanelen.

Indeling woningen en doelgroep

Het plan bestaat uit 11 woningen met een badkamer op de begane grond en met een slaapkamer en berging op de verdieping. Deze 11 woningen hebben aan de achterzijde een privé terras dat grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. De buitenbergingen liggen ook aan de gemeenschappelijke binnentuin. 

De overige 4 woningen zijn echte gezinswoningen. Deze beschikken over een verdieping met 3 slaapkamers en een badkamer. Daarnaast is er een toegankelijke zolder waar onder andere de verwarmingsinstallatie is geplaatst. Aan de achterzijde van de woning is een afgesloten privé tuin met buitenberging.