Resultaten

De corona-crisis raakt iedereen en heeft veel nare gevolgen. Gelukkig zien we ook dat mensen goed voor elkaar zorgen. En dat geeft hoop. Net als de mooie initiatieven en acties die nu ontstaan!

 

Trudo-belactie

Eind maart zijn we een belactie gestart om te horen hoe het met onze huurders gaat. Inmiddels hebben we ruim 1000 mensen gebeld en gelukkig weet iedereen zich goed te redden, ook de ouderen. Vaak met hulp van familie, vrienden of buren. En dat is natuurlijk een goed bericht. 

Ben je Trudo-huurder, ben je nog niet gebeld en kunnen we iets voor je betekenen? Stuur dan een e-mail naar wonen@trudo.nl of bel naar 040-23 59 888.

 

Aan de slag 040

Ben je iemand of ken je iemand die nu graag aan de slag wil? Het mooie project Aan de slag 040 zoekt nog steeds kandidaten. Het eerste gesprek is altijd via Skype of Whatsapp videobellen, dus meld je aan. Er zijn nog werkzaamheden die op een veilige en verantwoorde manier kunnen worden uitgevoerd. Óf we bereiden je alvast voor op het moment dat de arbeidsmarkt weer beter draait. Neem dus vooral contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen!

 

Gratis energiebox!

Ben je nu thuis met klussen bezig? Vraag dan ook gratis energieadvies aan en ontvang de energiebox met besparende producten! Het energieadvies wordt nu op afstand gegeven, bijvoorbeeld via videobellen! Kijk snel op deze website, maak een afspraak en bespaar!

 

Overzicht mooie initiatieven

Ook in Eindhoven zijn er veel mooie initiatieven van personen of bedrijven die juist nu iets voor een ander willen betekenen. Hieronder vind je een deel van het aanbod met vaak hartverwarmende acties (klik op het logo).

Een openbare Facebookgroep Coronahulp Eindhoven met ruim zesduizend leden en veel mooie initiatieven. 
De bekende 'buurt-app' Nextdoor waar mensen hulp aanbieden en vragen. Van boodschappen doen tot de hond uitlaten.

Het platform This is Eindhoven wordt nu ingezet om initiatieven onder de aandacht te brengen, zoals thuisblijf tips en activiteiten. 

 

Online platform van PSV en de Brainport Eindhovenpartners om alle inwoners een hart onder de riem te steken. Veel acties oefeningen en video's voor de pijlers 'blijf thuis', 'blijf betrokken' en 'blijf fit' 

Samen voor Eindhoven heeft de vrijwilligerskalender beschikbaar gesteld voor #coronahulp. 

 

De Samen Uit agenda laat zien hoe je elkaar digitaal op een leuke manier kunt ontmoeten. Naast videobellen staan hier ook mogelijkheden voor online spelletjes spelen, samen online film kijken en zelfs samen online een museum kunt bezoeken!

Versterk je immuunsysteem, blijf fit én doneer je 'Fitcoins' aan mensen met vitale beroepen (zorgmedewerkers, maar zeker ook schoonmakers en supermarktmedewerkers). 

De It's my life app is nu beschikbaar voor alle inwoners van Eindhoven / de Brainport Eindhoven regio. Download de Ít's my life app en gebruik de code VIT040

Het werkt eenvoudig, maar als je hulp nodig hebt, kun je mailen naar: support@itsmylife24.nl

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m zondag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur.
De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven biedt altijd ondersteuning, maar ook nu kun je bellen met de Hulplijn Geldstress, een boodschappenmaatje vragen (aangepaste werkwijze uiteraard) en een belmaatje vinden. 
De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Op de website vind je tips over hoe je juist nu met elkaar in verbinding blijft
De medewerkers van Humanitas Eindhoven werken thuis om je zo goed mogelijk te helpen. Kijk voor het aanbod op hun website. 
Ook nu kun je bij de luisterlijn terecht. Kijk op hun website voor het telefoonnummer en andere contactmogelijkheden. 

De Kindertelefoon is er nu ook voor alles wat kinderen bezighoudt met corona. 

WIJeindhoven ondersteunt inwoners van de gemeente Eindhoven die tijdelijk hulp nodig hebben op het gebied van wonen, werken, ontmoeten, opvoeden, vervoer en inkomen. 
De fysieke Werkplaatsen Financiën zijn gesloten, maar er is wel telefonisch contact mogelijk.
Bij de gemeente Eindhoven vind je actuele informatie over de maatregelen in verband met het corona-virus. Hier staat ook specifieke informatie voor ondernemers, werkgevers en ZZP-ers.

Vraag nu gratis energieadvies aan en ontvang de energiebox met besparende producten! Het energieadvies wordt op afstand gegeven, bijvoorbeeld via videobellen! Kijk snel op deze website

Ben je iemand of ken je iemand die nu graag aan de slag wil? Het mooie project Aan de slag 040 zoekt nog steeds kandidaten. Het eerste gesprek is altijd via Skype of Whatsapp videobellen, dus meld je aan. Er zijn nog werkzaamheden die op een veilige en verantwoorde manier kunnen worden uitgevoerd óf we bereiden je alvast voor op het moment dat de arbeidsmarkt weer beter draait. Neem dus vooral contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen!