Resultaten
18 spaceboxes

In de wijk Vredeoord, vlakbij de kruising van de Groenewoudseweg en Vredeoord, heeft Trudo achttien tijdelijke flexwoningen geplaatst voor spoedzoekers. Het gaat om zogenoemde spaceboxes: een lichtgewicht modulaire en verplaatsbare woning van ongeveer 18 m² met een keuken en badkamer.

Met de plaatsing van de achttien flexwoningen levert Trudo een kleine maar belangrijke aanvulling op het woningaanbod in Eindhoven. De flexwoningen bieden een oplossing voor woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte: zogenaamde spoedzoekers. Dit zijn bijvoorbeeld mensen in scheiding of mensen die zich van buiten Eindhoven vestigen voor werk. De vraag naar dit type woningen is in Eindhoven groot. De huurder van een flexwoning krijgt een huurcontract voor maximaal twee jaar. De bewoner wordt daardoor gedwongen tijdig op zoek te gaan naar meer permanente huisvesting. Op die manier zorgen wij ervoor dat de flexwoningen beschikbaar blijven voor deze specifieke doelgroep.

De flexwoningen zijn geplaatst op het bouwveld ‘Ovaal’ in de wijk Vredeoord. De woningen staan hier tijdelijk, naar verwachting voor zo’n drie jaar. De plannen voor na deze periode zijn op dit moment nog in ontwikkeling.

Geplande opleveringsdatum 

We hopen de woningen aan het einde van de zomer op te leveren. We zijn daarvoor afhankelijk van externe partijen zoals Enexis en BrabantWater.

Hoe kom ik in aanmerking

De woningen worden geadverteerd via Wooniezie. Zodra de woningen daar te vinden zijn, zullen we deze pagina bijwerken.

Wil je in aanmerking komen voor een flexwoning, dan vragen we je om bij je reactie een motivatie mee te sturen om je situatie te omschrijven en waarin aangegeven wordt waarom je tot de beoogde doelgroep behoort.