Resultaten
Onze directeur Financiƫn

Edwin Jansen (1968) maakte zijn entree bij Trudo in 2015. Als directeur Financiën is hij verantwoordelijk voor het ondersteunende deel van de organisatie. Van Finance en IT tot en met HRM, Juridische Zaken en Office Support.

“Door de extreme regeldruk is de bureaucratie in corporatieland de laatste jaren enorm toegenomen. En dus ook de bedrijfskosten. Dat gaat recht in tegen datgene waar Trudo voor staat: betaalbaarheid van wonen. Mijn eerste uitdaging is dan ook onze bedrijfslasten verder terug te dringen.”

"Er is geen corporatie in Nederland die meer voor haar stad heeft betekend. We zijn vernieuwend met Slimmer Kopen. Vol lef met herontwikkelingen als de Lichttoren en Strijp-S"

Aanpakken bureaucratie

Trudo heeft zich altijd gepositioneerd én bewezen met kernwaarden als lef, vernieuwend en verbindend. Heeft Edwin dat in zijn eerste jaren bij de corporatie ook zo ervaren? “Absoluut. Er is geen corporatie in Nederland die meer voor haar stad heeft betekend. We zijn vernieuwend met Slimmer Kopen. Vol lef met herontwikkelingen als de Lichttoren en Strijp S. We hebben jaar in jaar uit de laagste huren van Eindhoven. Het Kids Project in Woensel-West laat fantastische resultaten zien. We realiseren gemengde woonmilieus met bijna 4.000 Slimmer Kopen woningen tussen zo’n 5.000 huurwoningen. Die voortrekkersrol blijven we vervullen. Maar het is nu wel tijd dat de gemeente en het ministerie daarin met ons meegaan. Bijvoorbeeld door de Brainport-regio als pilot aan te wijzen, met ontheffing van belemmerende regels en voorschriften. Zodat we, samen met partners, kunnen doorpakken op terreinen als leefbaarheid, emancipatie, zorg en verduurzaming.” 

Power to the people

Niet alleen de directie, maar ook de Raad van Commissarissen is gewijzigd, “Het is een wettelijke verplichting dat huurders vertegenwoordigt zijn in de RvC,” vervolgt Edwin, “maar wij zouden Trudo niet zijn, als we ook hierin niet een stapje verder zouden gaan. Bij de meeste corporaties mogen bewoners meepraten over twee van de vijf of drie van de zes commissarissen. Maar bij Trudo beslist het Klantenplatform mee bij werving en selectie van alle RvC-leden. Zo pakken wij dat aan. Power to the people.”