Resultaten
Flexwoningen in Tongelre

Aan de Quinten Matsyslaan in Tongelre zijn begin 2019 twee hofjes met 43 flexwoningen gebouwd. De ‘cubestee’ woningen, samentrekking van kubus en bedstee, zijn geproduceerd in de fabriek compleet met badkamer, keuken, leidingen en installaties. Vervolgens zijn ze in een paar weken tijd op locatie gemonteerd. De woningen op deze locatie staan er voor een periode van 10 jaar. Om deze reden is er gekozen voor een verplaatsbare woon unit. 

Met de realisatie van de 43 Cubestee-woningen levert Trudo een vernieuwende en dringend noodzakelijke aanvulling op het woningaanbod in het Eindhoven. De flexwoningen zijn voor starters op de woningmarkt en mensen met woonurgentie. Voorbeelden daarvan zijn mensen die zich van buiten Eindhoven vestigen voor werk, mensen in scheiding en jongeren die op zichzelf gaan wonen. De vraag naar dit type woningen is in Eindhoven groot, Trudo heeft met de realisatie van deze 43 flexwoningen een bijdrage geleverd aan deze vraag. De bewoners hebben een huurcontract voor maximaal 2 jaar. Bewoners worden daardoor gedwongen tijdig op zoek te gaan naar meer permanente huisvesting. Op die manier zorgen wij ervoor dat de woningen beschikbaar blijven voor deze specifieke doelgroep. 

De vraag naar dit type woningen is in Eindhoven groot,  Trudo heeft met de realisatie van deze 43 flexwoningen een bijdrage geleverd aan deze vraag.

Het gaat om 36 compacte studio’s (32m2) met een woon- slaapkamer, keukenblok en badkamer. Daarnaast zijn er 7 appartementen (59m2) met op de begane grond de woonkamer met keukenblok, een toilet en bergruimte. Via een vaste trap is de verdieping te bereiken met 2 slaapkamers en een badkamer. 

De woningen zijn gasloos, beschikken over elektrische radiatoren en zijn voorzien van 7 zonnepanelen. Op de begane grond beschikken de woningen over een privévlonder voor de deur. Daarnaast is het gemeenschappelijke binnenterrein ingericht met groen en bankjes, een plek waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Per hofje zijn er twee fietsenbergingen.

Woningen die vrijkomen worden aangeboden via Wooniezie. Mensen die in aanmerking willen komen voor een woningen dienen bij hun een reactie een motivatie mee te sturen waarin is aangegeven waarom hij/zij tot de beoogde doelgroep behoort.

 

Projectinformatie Quinten Matsyslaan