Resultaten
De nieuwe Celsiusbuurt

Zoek je een betaalbare huurwoning in een bijzondere, kleurrijke en bruisende wijk? En vind je het tegelijk niet meer dan vanzelfsprekend en ook leuk om iets te doen voor je buurtgenoten? Dan is de nieuwe Celsiusbuurt in Woensel-West helemaal jouw plek! De eerste fase is afgerond en aan de tweede fase wordt gewerkt!

Hier in Woensel-West, rond het Celsiusplein, vervangen we zo'n 400 oude woningen door prachtige nieuwbouw. In het gebied dat wordt omsloten door de Stephensonstraat, Newtonstraat, Brugmanstraat, Celsiusstraat en de Jan van der Bildtstraat, bouwen we een groot aantal sociale huurwoningen en goedkope bedrijfsruimten. Hierbij zijn starters een belangrijke doelgroep.

Het ontwerp van de nieuwe wijk

De nieuwe buurt rondom het Celsiusplein gaat helemaal aansluiten bij de rest van de wijk. Het wordt hip, levendig en kleurrijk, net als het begin van de Edisonstraat met de Woensel WestSide Stores, het Gezellehuis en het Baken. En als VoltaGalvani, maar dan met veel meer groen. Ook in de nieuwe buurt vormt de Edisonstraat de centrale as; een levendige hoofdstraat waar wonen, bedrijvigheid, verblijven en ontmoeten samenkomen. Daarachter liggen rustige woonbuurten, verassend van karakter, waar bewoners zich echt thuis voelen. Het Celsiusplein is het levendige hart van de nieuwe buurt. Dat benadrukken we door het plein op een bijzondere manier in te richten. 

Fase 1: Celsius Van der Bildt

De nieuwe Celsiusbuurt wordt in vier fasen gerealiseerd. Het eerste deelproject is gestart en is in de zomer van 2017 opgeleverd. Dit deel bestaat uit een bouwblok aan de Edisonstraat, met bedrijfsruimten op de begane grond en daarbovenop 34 loftappartementen van zo'n 50 m2 vloeroppervlak. De bedrijfsruimten, 22 in totaal, variëren van 25 tot 50 m2. Achter dit bouwblok komen 63 woningen met een voordeur aan de Van der Bildtstraat. Ze zijn erg verschillend. Twee of drie verdiepingen, met tuin of terras en sommige met dakterras. Ze lopen uiteen van 50 tot 90 m2 vloeroppervlak. De woningen zijn zeer energiezuinig en krijgen zonnepanelen op het dak.

Fase 2: Celsius Snellius

De tweede fase, het gehele bouwblok rond het huidige Snelliushof, is in het najaar van 2017 gesloopt om plaats te maken voor een gloednieuw wijkje met een eigen karakter. Aan de Edisonstraat komt een groot bouwblok tegenover fase 1 met een spannende doorgang naar het nieuwe Snelliushof. Het nieuwe hof krijgt een groen karakter en wordt tegelijkertijd hip, levendig en kleurrijk net als de rest van de wijk. De eerste woningen worden inmiddels bewoond. Houdt de ontwikkeling in de gaten via onze website.

Downloads
• Celsius Jan van der Bildt - Fase 1 (PDF)
• Celsius Snellius - Fase 2 (PDF)