Resultaten
do 08 aug 2019

Vacature Woonconsulent Bijzondere Klanten (36 uur/week) 

Trudo zoekt Woonconsulent Bijzondere Klanten (36 uur/week).

Wie zijn wij? 

Trudo is een Eindhovense woningcorporatie die van zich doet spreken. Met gedurfde projecten, vernieuwende producten en grensverleggende initiatieven. Maar vooral met een visie die ‘net ff anders’ is. Want bij onze corporatie staat niet het vastgoed centraal, maar het ondersteunen van mensen die vooruit willen in het leven. En dat doen we met passie! 

Waar ligt de focus? 

Een belangrijke doelgroep van onze corporatie zijn klanten die extra aandacht nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Denk aan dak- en thuislozen, mensen met een psychiatrische achtergrond, (ex) verslaafden en statushouders. Hun belangen worden behartigd door het team Wonen, dat nauw samenwerkt met partijen uit het maatschappelijk middenveld. Zij bieden zorg en begeleiding, wij voorzien in woonruimte in de vorm van een eigen huurwoning of een plek in een grotere of kleinere groepswoning. 

Als woonconsulent Bijzondere Klanten ga je deel uitmaken van team Wonen. Team Wonen is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de bewoners van de woningen van Trudo op gebied van klantcontact, bijzondere verhuur, beheer en leefbaarheid. Als woonconsulent bijzondere klanten regel je voor jou doelgroep klanten alle voorkomende verhuur en beheertaken, zowel praktisch als administratief, dat op naam van de individuele bewoner staat of van de begeleidende instantie. Goed en soms intensief contact met de bewoner en/of de instelling is essentieel. Jij bent op woongebied immers het vaste aanspreekpunt, signaleert vragen en problemen, organiseert hulp of verwijst door. 

Ook woonondersteuning behoort tot je taken. Je helpt je klanten middels huisbezoeken vooruit te komen in het leven en bekijkt samen met hen en de begeleidende instantie wat nodig is om hun woontraject tot een succes te maken. Aandachtsgebieden zijn o.a. participatie/werk, welzijn, financiën en woonvaardigheden. In de woonondersteuning heb je een regierol, je voert het niet zelf uit maar treed op als verbindingsofficier tussen bewoners, behandelaars, woonbegeleiding, omwonenden etc. 

Daarnaast neem je deel aan netwerkoverleggen, rondetafelgesprekken en klankbordgroepen waarin op strategisch niveau wordt samengewerkt aan passende woonoplossingen voor onze klanten. Hierin durf je je mannetje te staan en ben je niet bang om verantwoordelijkheid te nemen of anderen op hun verantwoordelijkheden aan te spreken. 

Het huisvesten van Bijzondere Klanten begint met het creëren van begrip en draagvlak. Daar hoort in veel gevallen ook bij dat je contact onderhoudt met buren en omwonenden, hen informeert over hun ‘bijzondere’ buren, hen op de hoogte houdt van plannen en ontwikkelingen. Je fungeert voor buren en omwonenden als aanspreekpunt bij overlast. Indien nodig zet je passende actie uit om de overlast te stoppen. Je houdt voortdurend een vinger aan de pols en weet wat er leeft in de buurt. 

Onderdeel van de huidige vacature is tevens het sociaal beheer van project Skaeve Huse (klanten die vanwege onaangepast gedrag niet meer in een reguliere woonomgeving kunnen wonen). Dit doe je een aantal uren per week samen met een collega. 

Wat willen we graag van jou? 

We zijn op zoek naar een collega die op HBO werk- en denkniveau kan handelen. Aangevuld met kennis op gebied van volkshuisvesting en goede kennis op gebied van maatschappelijk middenveld is een pre. 

Waarom wil je bij ons werken? 

Naast onze inhoudelijke ambitie en mooie projecten hebben we ook leuke collega’s. We hebben een mooie werkplek en een goede werksfeer, waar ruimte is voor humor. 

We kennen een prima CAO Woondiensten en een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Enthousiast? Waar moet je zijn? 

Word je enthousiast van bovenstaande omschrijving en herken je jezelf als een persoon die communicatief sterk is, goed kan signaleren, inspelen op veranderingen en klantgericht is. Ben je bovendien goed in organiseren, een netwerker, loop je warm voor onze bijzondere klant en ben je 36 uur beschikbaar. Reageer dan op deze functie door een motivatiebrief met jouw CV te sturen naar: werken@trudo.nl 

Meer weten?

Neem contact op met HRM (M.C. van den Akker) 040-2359816 

Reageren kan tot 30 augustus. Acquisitie wordt niet prijs gesteld.