Resultaten
wo 19 dec 2018

Oplevering laatste huurwoningen in de Kruidenbuurt!

Na een lang traject van sloop en nieuwbouw vond op maandag 17 december de oplevering plaats van de allerlaatste nieuwe huurwoningen in de Kruidenbuurt. Daarmee zetten Trudo, Stam + De Koning en de bewoners een punt achter de succesvolle vernieuwing van de wijk. Dat wil zeggen bijna, want er staat nog één klus te wachten: de bouw van 86 koopwoningen (waarvan de verkoop in april is gestart).

Sinds de start van de wijkvernieuwing in het najaar van 2003 zijn zo’n 740 oude huurwoningen vervangen door een gezonde mix van huur- en koopwoningen. Deels voor bestaande bewoners uiteraard, maar ook veel nieuwelingen ontdekten hoe fijn het wonen is in dit nieuwe stukje Stratum.

Welkomstproject

De opleveringen van de laatste fase huurwoningen en ontvangst van de sleutels door de bewoners hebben vanaf juni plaatsgevonden. In totaal gaat het in deze fase over 147 woningen. Al deze huurders hebben al vooraf kennis gemaakt met hun buren door middel van proeverijen en bijvoorbeeld het verven van buurtbloembakken. Deze kennismakingsbijeenkomsten zijn georganiseerd door de Morgenmakers in opdracht van Trudo. De buurt is hierdoor niet helemaal ‘nieuw’.

De laatste 4 bomen van het oude Lavendelplein in de Kruidenbuurt zijn verplaatst naar het nieuwe Laurierplein!

Feestelijke laatste sleuteluitreiking

Feest dus voor de huurders van de laatste opgeleverde huurwoningen. Eindelijk mochten ze tijdens een officiële middagbijeenkomst op 17 december hun sleutel in ontvangst nemen. Ze kunnen gaan klussen in hun nieuwe thuis en daarbij komt de door Trudo en Stam + De Koning uitgereikte strippenkaart voor de ‘klusbus’ zeker van pas. Daarnaast ontvingen de nieuwe bewoners een sympathiek welkomstpakket van de winkeliersvereniging uit de buurt.

Buurtfeest volgt!

Ook de rest van de buurt is natuurlijk blij met deze mijlpaal in de wijkvernieuwing. Eindelijk is hun Kruidenbuurt af. Daarom organiseren Trudo en Stam + De Koning in het nieuwe jaar een opleverfeest voor de hele wijk. Een mooie gelegenheid om oude en nieuwe Kruidenbuurters met elkaar kennis te laten maken!     

www.dekruidenbuurt.nl | www.facebook.com/DeKruidenbuurt