Resultaten
di 20 jun 2017

Nieuwe Kids Plus activiteiten voor tieners in Woensel-West

Tieners en ‘tien plus’ meiden in Woensel-West opgelet! Kids Plus komt binnenkort speciaal voor jullie met twee nieuwe activiteiten die te leuk zijn om aan je voorbij te laten gaan. Geef je snel op voor de Tieneravonden in de Huiskamer of voor het meidenprogramma Inside Out! 

Het Kids Plus programma in Woensel-West daagt kinderen uit de wijk op allerlei manieren uit hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. “Met sport- en kookactiviteiten,” somt projectleider Mariska Pinxt op. “Met taallessen en huiswerkbegeleidng. Theater. De Huiskamer. De Lunchclub. De Kindervakantieweek. Een breed programma waaraan we nu twee nieuwe activiteiten voor de iets oudere kids toevoegen.” 

Huiskamer-avonden voor iets oudere kids   
In het Kids Plus huis aan het Edisonplein komen kinderen van groep 4 tot en met groep 8 twee middagen in de week bij elkaar voor allerlei leuke en leerzame activiteiten. Mariska: “Maar een kind uit groep 8 heeft andere interesses dan een kind uit groep 4. Bovendien willen we kinderen ook graag in het oog houden als ze naar de middelbare school gaan. Daarom starten we na de zomervakantie met nieuwe Huiskamer-avonden voor groep 7 en 8 en de eerste en tweede klas middelbare school. Wat we precies gaan doen, dat bepalen we in overleg met de jongeren. Het zullen in ieder geval activiteiten zijn op het gebied van sport (ook minder voor de hand liggende sporten als honkbal), educatie en ontspanning. En op het gebied van cultuur; we zouden bijvoorbeeld ook eens naar het Van Abbemuseum kunnen gaan.”

Na de zomervakantie zijn er twee proefavonden en daarna kun je je opgeven voor deze leuke groepsactiviteit op maandag en woensdag, van 19.00 tot 21.00 uur. 

Inside Out voor ‘tien plus’ meiden
Ondertussen is een reeks van vijf proefbijeenkomsten gestart voor tien plus meiden: Inside Out. Speciaal voor meiden van 10 tot 14 jaar. Female Dance. De cover van een magazine maken met je eigen glamourfoto voorop. Een collage maken over jouw toekomstbeeld. En dat alles presenteren aan je ouders of vrienden. Mariska: “Inside Out is een ontzettend leuk programma, gericht op zelfontwikkeling en zelfontplooiing van jonge meiden. Hoe zie je jezelf? Nu en over tien jaar? Wat wil je bereiken? Inside Out is nu al een enorm succes. Na de vakantie breiden we uit en wordt het een reeks van tien bijeenkomsten. Vanaf september op donderdagavond, van 19.00 tot 20.30 uur.”    

Meedoen als vrijwilliger? Graag! 
Inderdaad, het is behoorlijk druk in de Huiskamer. Dus we kunnen best nog wat vrijwilligers gebruiken! Iets voor jou? Of eerst meer weten? Stuur een mail naar mariska@woensel-west.com. Doen!  

 

Lees meer over de ontwikkelingen in Woensel West 

• Herhuisvesters in Woensel-West “Eindelijk een eigen kamer!”

• Er is plek voor jouw WestSide Store!

• Mediterraan genieten in buffetrestaurant Batata

• Welkom in Alien Street in Woensel West!