Resultaten
vr 26 okt 2018

"Je leert van alles, doet dingen samen … en het is gewoon leuk!”

Het Kids Plus project in Woensel–West loopt nu ruim 5 jaar. Wekelijks doen er meer dan 100 kinderen en jongeren mee aan het buitenschools programma in de wijk. Het loopt als een trein! Dit is het verhaal van Gilvanio.

Het ene kind krijg je met geen stok achter de TV of computer vandaan. Het andere komt gewoon tijd tekort voor alle leuke dingen die je kunt doen. Gilvanio Slijger bijvoorbeeld. “Ik zit op wedstrijdzwemmen, dansen en basketbal. Maar toen mijn tante Anja me vertelde over de Veejay-cursus in ’t Palet, leek me dat ook wel wat. Net als musical. Oh ja, en ik heb ook nog meegeholpen bij Woordenschat.” Over brede interesse gesproken! “

De 12-jarige Gilvanio is net met zijn moeder verhuisd naar de nieuwbouw aan de Jan van der Bildtstraat. Hij zit in de brugklas van het Sint Lucas en buiten school maakt hij gretig gebruik van de activiteiten die de kids in Woensel-West krijgen aangeboden. Waarom hij zich aanmeldde voor de Veejay-cursus? “Ik doe al verschillende sporten en Veejay had ik nog nooit gedaan. Musical ook niet trouwens.” Nou, maar eens uitproberen dan.

Werken met licht

Draait een discjockey plaatjes, een videojockey maakt en toont bewegende beelden op een scherm. “Echt heel erg leuk. Je leert hoe je met licht kunt werken en dat soort dingen en dat ging me best goed af. We hadden een heel gezellige groep van 6 kinderen en dat maakt het extra leuk.”

Jonge musicalster

Of hij ook thuis als Veejay bezig is? “Nou nee, daarvoor heb ik het eigenlijk te druk.” Kunnen we ons voorstellen, want hij schitterde ook als hoedenmaker en verschillende bijrollen in de musical Alice. “Ook weer met een leuke groep kinderen. Je leert hoe een musical in elkaar steekt en hoe je met elkaar samenwerkt. En ik heb er leren acteren. Uiteindelijk hebben we Alice ook opgevoerd bij het CKE. Chill, maar ook best spannend, met familie en vrienden in de zaal.”

Helpen bij Woordenschat

Voor sommige kinderen is het wat lastig om de Nederlandse taal te leren. Gilvanio staat graag klaar om hen daarbij te helpen. “Ik heb vorig jaar als vrijwilliger meegeholpen bij Woordenschat. Ik ben best goed in taal en vind het leuk als ik anderen daarbij kan helpen. Ook bij het maken van huiswerk.”

Kom op, doe mee!

Wat een baas, die Gilvanio! En er is nog veel meer wat hem interesseert. “Dus ja, ik raad andere kinderen zeker aan om ook mee te doen met activiteiten in de wijk. Omdat je er van alles leert en een heleboel andere kinderen leert kennen. En vooral omdat het gewoon leuk is!”

Meer Kids Plus verhalen