Resultaten
vr 21 sep 2018

In de startblokken #3: Haasje OverĀ 

De ontwikkelaars en planners van Sint Trudo staat een aantal spannende maanden te wachten. Want naast het ‘gewone’ werk worden komend half jaar maar liefst drie grootse projecten opgestart.

In de startblokken #3: Haasje Over

Ook aan de andere kant van het Ketelhuisplein komt een opvallende 70 meter hoge toren. Precies op de plek van Area 51. De skaters, boarders en BMX’ers hoeven zich echter geen zorgen te maken; Haasje Over wordt gewoon over hun urban sports domein heen gebouwd! 

Eerst moet de grond worden gesaneerd, dan gaat het  leiding- en kabelwerk de grond in en vervolgens beginnen we met de bouw. Ergens in november, als alles volgens plan verloopt. 

Loopbrug naar daktuin Anton 

Ook in deze 19 verdiepingen tellende woontoren komen weer lofts van pakweg 50 m2 en een hoogte van ruim 3,5 meter. In totaal 185 stuks. De 10e verdieping krijgt vanuit een gemeenschappelijke ruimte een loopbrug naar de daktuin van Anton. Eigen buitenruimte is dan ook niet per se noodzakelijk. Al helemaal niet vanwege de enorm grote ramen die het buiten ongehinderd binnen laten. 

Over de skatehal heen 

Aan de andere kant van de toren strekt een tweelaags bruggebouw zich over de bestaande skatehal uit. Daar is plaats voor 44 maisonnettes; vrij smalle woningen van twee verdiepingen. Woonkamer en keuken beneden, slaap- en badkamer boven. 

Nieuw woonconcept 

In dat bruggebouw komen eveneens vier woningen van een type zoals Eindhoven dat nog niet kent: friends woningen. Perfect voor twee vrienden die samen willen wonen, zonder dat er sprake is van een relatie. Voor ieder een flinke slaapkamer, terwijl ze woonkamer en keuken delen. In Amsterdam blijkt dit nieuwe woonconcept een schot in de roos! 

Spectaculaire bouw

Haasje Over wordt een spectaculair gebouw. Dat geldt eveneens voor de manier waarop het wordt gebouwd. De 70 meter hoge toren wordt opgetrokken uit gigantische dragende betonelementen waarin meteen de gevel is geïntegreerd. Dat trekt zeker de nodige bekijks als die straks de hoogte in worden gehesen!

De bouwtijd van Haasje Over zal ongeveer hetzelfde bedragen als die van de Trudo Toren; anderhalf tot twee jaar.