Resultaten
ma 22 jan 2018

Haasje Over: spectaculair hoogstandje op Strijp-S

Oké, de skatehal op Strijp-S blijft staan. Maar hoe moet dat dan met de oorspronkelijke plannen om op deze plek een nieuwe woontoren te realiseren? “We gaan er ‘gewoon’ overheen bouwen,” antwoordt Sint Trudo-directeur Jack Hock. “Met een spectaculair gebouw: Haasje Over.”

Haasje Over (voorlopig een werktitel, want de naam past niet echt bij Strijp-S) wordt een bruggebouw van twee woonlagen, dat zich over de bestaande skatehal uitstrekt. Daaraan vast verrijst een hoge toren, op de plek van Plug In City, pal tegenover Onder de Leidingstraat. In de 19 verdiepingen tellende toren, zo’n 70 meter hoog, komen 136 loftwoningen van 50 m2 en 3,5 m hoog. De brug over de skatehal biedt ruimte aan een kleine 50 brugwoningen. Allemaal sociale huur, zoals ook de rest van Trudo’s woningen op Strijp-S.

Verbindingsbrug naar Anton
Het gebouw is op zich al bijzonder genoeg, maar krijgt nog een extra spectaculair element in de vorm van een verbindingsbrug naar de daktuin van het aangrenzende gebouw Anton. Die brug komt in Haasje Over uit in een grote gemeenschappelijke ruimte, die bijvoorbeeld plaats zou kunnen bieden aan een gezamenlijke kookstudio. Zo kunnen bewoners van Anton en Haasje Over over en weer gebruikmaken van elkaars faciliteiten. Als alle procedures soepel verlopen, zou de bouw van Haasje Over komende zomer al kunnen starten.

www.driehoekstrijps.nl