Resultaten
wo 17 okt 2018

Filmpremière bij start bouw Celsius Snellius 

Het waren weliswaar geen Brad Pitt en Jennifer Lawrence die op dinsdag 16 oktober over de rode loper liepen. Maar de entree van Daylanda, Amaru en Tayra was beslist niet minder groots. Samen met andere jonge acteurs uit Woensel-West schitteren zij in de documentaire ‘De Schatten van Woensel-West’ van Floor Hofman. Deze prachtige film beleefde zijn première bij de feestelijke start van de bouw van Celsius Snellius.

Stap voor stap ontwikkelt Woensel-West zich tot de fijne, boeiende en kleurrijke wijk die het wil zijn. En elke stap is een feestelijk moment dat gevierd mag worden. Laat dat maar aan kunstenaars/designers-collectief Tante Netty over. Bij de start bouw van Plan Celsius fase 1 organiseerden zij onder meer een spectaculaire skippyballenrace. Toen de woningen van fase 2 tegen de vlakte gingen, werden de bewoners 22 meter mee de hoogte in genomen om een laatste blik op hun vertrouwde thuis te werpen. En nu, bij het officiële startschot voor de bouw van 129 woningen rondom het Snelliushof, een filmpremière met alle glamour die daarbij hoort.

Werken aan de toekomst

In de film die Floor Hofman de afgelopen maanden samen met Tante Netty maakte, worden kinderen uit Woensel-West gevraagd naar hun ideeën, gedachten en dromen over hun eigen toekomst en die van hun buurt. Daarmee sluit het thema van ‘De Schatten van Woensel-West’ prima aan bij de wijk die zo hard aan haar toekomst werkt. De première werd niet alleen bijgewoond door de acteurs en hun familie, maar ook door alle professionals die bij plan Celsius Snellius zijn betrokken. En natuurlijk werden ook de omwonende buurtbewoners als speciale eregasten verwelkomd. Geheel in stijl, met popcorn, suikerspinnen en feestelijke drankjes.

Wordt vervolgd …

Celsius Snellius wordt vanaf de zomer van 2019 opgeleverd, gefaseerd tussen juni en november. Daarna begint de bouw van fase 3; het middelste deel van de Jan van der Heijdenstraat. Genoeg feestjes om naar uit te zien dus!

De Schatten van Woensel-West is in de week van 20 t/m 28 oktober tijdens de Dutch Design Week gratis te zien in TAC, Vonderweg 1. Aanrader!