Resultaten
wo 12 dec 2018

Klussen in de Kruidenbuurt “Deze wijk is echt perfect voor ons!” 

De straatnamen bleven hetzelfde. De diversiteit aan bewoners. De gezelligheid en het gemakkelijke contact. Maar voor de rest is de Kruidenbuurt in Stratum in de voorbije volledig vernieuwd.

Nieuwe straten, pleinen en plantsoenen. En zo’n 230 nieuwe, royale woningen. Veel verschillende typen, maar allemaal met een herkenbare, stoere uitstraling. Een fijne en populaire plek om te wonen. Ook vanwege de ideale ligging natuurlijk. Tien minuten fietsen van het centrum, tien minuten lopen van de bossen. Vlakbij scholen, winkels, sportvoorzieningen en met spannende speelplekken in de buurt.Met de bouw van 147 huurwoningen en 86 koopwoningen nadert de vernieuwing van de wijk haar voltooiing. De laatste fase, waarvan de eerste huurwoningen net zijn opgeleverd. En dus wordt er weer flink geklust in de nieuwe Kruidenbuurt! Dit is het Kruidenbuurt verhaal van Onur & Atife

Een wereld van verschil

Van de Bloemenbuurt naar de Kruidenbuurt is maar een steenworp. Maar tegelijk een wereld van verschil, vindt Onur Onder. “Allebei rustige, gezellige volkswijken. Maar onze woning in de Bloemenbuurt was oud en begon steeds meer gebreken te vertonen. Bovendien wilden we wel wat meer ruimte.” Die ruimte hebben Onur en zijn vrouw Atife volop in hun nieuwe huurwoning aan de Lavendellaan.

Dat de 30-jarge Onur zich meteen thuis voelt op zijn nieuwe plek, is niet zo verwonderlijk. “Ik woon al mijn hele leven in Stratum en heb als kind veel gevoetbald in de oude Kruidenbuurt. Er wonen nog steeds een heleboel vrienden van toen. We hebben inmiddels al kennisgemaakt met onze nieuwe buren. Super aardig. Allemaal jonge stellen, net als wij. Deze wijk is echt perfect voor Atife en mij. Nieuw, modern en ruim opgezet. Supermarkt, bakker, slager, groenteboer, scholen … alles binnen handbereik. Het grootste deel van onze familie woont vlakbij. En niet onbelangrijk,” voegt de Pricing Manager bij DAF eraan toe, “ik kan lekker op de fiets naar mijn werk.”

Riant de ruimte

Het nieuwe thuis van Atife en Onur is een grote, drie-laags hoekwoning. Beneden een royale woonkamer, open keuken en een tuin van maar liefst 13 meter diep! Op de eerste verdieping de badkamer, twee grote slaapkamers “en een kleinere kamer waar we een inloopkast van maken.” Op de tweede verdieping nog eens twee grote slaapkamers en de technische ruimte. Aan kamers geen gebrek dus. “Dat komt goed uit, want in de toekomst willen we zeker ook kinderen. En wat ik ook wel fijn vind, is dat ik hier een ruimte kan inrichten waar ik af en toe rustig thuis kan werken en die Atife – zij is bewindsvoerder bij een kantoor in Nuenen – ook kan gebruiken.”

Fris, licht en modern

Het jonge stel is druk aan het klussen. Onur heeft de standaard keuken eruit gehaald; die wordt vervangen door een nieuwe keuken. De muren worden geschuurd en lekker fris wit geverfd. Het wachten is nu nog op een mooie grindvloer. “Dat vinden we allebei prachtig,” besluit Onur. “Zo’n vloer past perfect in het industrieel-moderne interieur dat we voor ogen hebben. We kunnen niet wachten om te verhuizen!”

Meer Kruidenbuurt
Lees ook het Kruidenbuurt verhaal van Danielle & Mark