Resultaten

PANNENHOEF LEEMERHOEF

Op de plek waar voorheen onderwijspaviljoens waren gevestigd, wordt nu een bijzonder duurzaam woon-werkcomplex gerealiseerd.

 

Twee primeurs

Pannenhoef–Leemerhoef is in twee opzichten een primeur. Het paviljoen is het eerste nieuwbouwproject op Landgoed Eikenburg. Het is ook het eerste woon-werkcomplex in Eindhoven dat is gebouwd met Cross Laminated Timber.

 

Natuurlijke look-and-feel

Cross Laminated Timber is massief houtbouw waarbij voor het frame geen houten balken worden gebruikt, maar massief gelaagde houten panelen die kruisgewijs aan elkaar zijn gelijmd. Daardoor bevindt de isolatie van het gebouw zich niet tussen het raamwerk, maar aan de buitenzijde van de wand- en dakelementen. Tegelijkertijd geeft het duurzaam geproduceerde hout de binnenzijde een natuurlijke look-and-feel.

 

 

Optimaal in de omgeving

Het ontwerp van FAAM Architects is gebaseerd op de ruimtelijke kwaliteiten van het gebied. Doordat de nieuwbouw zich plooit rond twee centraal gelegen patio’s (met een wadi) in de vorm van een lemniscaat (∞, het symbool van oneindigheid) past het nieuwe paviljoen optimaal in de omgeving. Het open karakter en onderdoorgangen, waardoor altijd zicht is op de omgeving, zijn ook een belangrijk onderdeel van het ontwerp.

 

Ruimtelijke strategie

De identiteit van Landgoed Eikenburg is ontstaan vanuit een bijzondere cultuurhistorische en landschappelijke dynamiek. Voor de ontwikkeling van het gebied is met Buro Lubbers een ruimtelijke strategie bepaald op basis van 4 leidende principes: behoud van groen, respect voor cultuurhistorische waarden, beperking van bouwoppervlak en bevorderen van gemeenschapszin. 

 

 

Oog op de toekomst

Het paviljoen is ontworpen met oog voor de toekomst. Gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en hergebruikte bouwmaterialen, maar ook: volledig gasloos en zeer energiezuinig. 

Voetafdruk verkleinen

Circulair bouwen is nog grotendeels onontgonnen terrein. Trudo neemt graag het voortouw door de nek uit te steken voor mens en omgeving. Onder meer met urban mining, slim hergebruik van materialen en groene energie verkleinen we de ecologische voetafdruk van onze nieuwbouw.