Resultaten
Alles over ons vluchtelingenmentor programma

Zou jij graag iets willen doen voor vluchtelingen die bij jou in de buurt zijn komen wonen? Zodat ze zich niet alleen welkom voelen, maar ook sneller wegwijs zijn in de buurt? Bijvoorbeeld door samen een bezoek aan de weekmarkt te brengen of een aantal gedragsregels uit te leggen. Of door kinderen te wijzen op de leukste speelplaatsen en voetvalveldjes in de buurt.


Lijkt je dit wat, dan ben jij de mentor die we zoeken! We zoeken namelijk mensen die huurder of koper van Trudo zijn, kennis hebben van de buurt waarin ze wonen, open staan voor andere culturen, stevig in de schoenen staan, naast Nederlands ook (redelijk) Engels spreken en gemotiveerd zijn om vluchtelingen tien uur per maand te ondersteunen. 

Enerzijds bestaat de ondersteuning uit eerdergenoemd wegwijs maken in de buurt en de samenleving, anderzijds uit het vervullen van een rol als verbindingsofficier. In die rol help je de vluchteling met zijn/haar hulpvraag en begeleid je het contact met de juiste organisaties. Hierin krijg je natuurlijk ook hulp van ons. Daarnaast ontvang je hier een vrijwilligersvergoeding voor, want je helpt Trudo dan zeer effectief met het uitvoeren van ons motto ‘Supporting People’.

Als je geïnteresseerd bent om vluchtelingen te helpen, stuur dan een korte e-mail met je motivatie naar bijzondereklanten@trudo.nl. Leg in je e-mail uit waarom het jou leuk lijkt die rol als mentor te vervullen. Ook lezen we graag of je al ervaring hebt met (vrijwilligers)werk met deze doelgroep.