HOME > Ik zoek een woning > Nieuwbouw > De Bossen | Eikenburg

De Bossen van Eikenburg

70 nieuwe kloosterlofts in het oude rijksmonument: woningen in een prachtige bosrijke omgeving in een statig monument… en het worden woningen met een sociale huur voor de doelgroepen van Sint Trudo. 

Een ambitieus en bijzonder plan.
Het zal niet verwonderen dat het een ingewikkelde opgave is geweest om de plannen hiervoor rond te krijgen. Er golden allerlei beperkingen en regels, onder andere omdat het een Rijksmonument is. Tegelijkertijd moest het allemaal wel binnen de gestelde budgetten blijven, want we wilden het perse betaalbaar houden voor onze doelgroepen. Uiteindelijk is het gelukt om 70 woningen in het plan op te nemen. Woningen die variëren in grootte van 34 m2 tot 79 m2. Woningen die vooral geschikt zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens (niet voor gezinnen met kinderen, die moeten nog even wachten!). Lees hier het manifest van Eikenburg. 

Picknick Eikenburg 2017 
Op zondag 11 juni stond Eikenburg weer in het teken van de jaarlijkse Picknick!

Bekijk hier alle foto's.

Sociale huurwoningen
Omdat het woningen zijn in de sociale huur komen alleen mensen met een bepaald inkomen ervoor in aanmerking, hier is meer informatie over de toewzijing van sociale huurwoningen. De inschrijving voor de Kloosterlofts is gesloten.

Samen wonen op Eikenburg.
We willen hier huisvesting voor onze doelgroepen realiseren. Mensen die niet alleen de kwaliteiten van het landgoed en het bos zeer waarderen, maar die er op de een of andere manier ook aan willen bijdragen. Die er activiteiten organiseren, met en voor elkaar. Mensen die het als positief waarderen om in een gebied te wonen waar ook zorgfuncties en zorgbehoevenden aanwezig en zichtbaar zijn. Mensen die bereid zijn om een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid en het onderhoud op het Landgoed. Wij vinden dat we zo’n tegenprestatie mogen vragen aan degene die het voorrecht krijgen om op deze mooie plek te mogen wonen. 

De tegenprestatie
Bij de tegenprestatie kan het bijvoorbeeld gaan om het organiseren van activiteiten op het terrein, een bijdrage leveren aan de kwaliteit en het onderhoud van het bos of als vrijwilliger meewerken in de moestuin. Maar het kan ook gaan om vrijwilligerswerk bij dagbesteding voor zorgbehoevenden, meehelpen in het hospies of wandelen met de patiënten van het Broederhuis. 

Foto's
- Foto album 'De Bossen'
- Foto alubm 'Picknick De Bossen 2016' 

Documenten Eikenburg