HOME > Over Sint Trudo > Vastgoed > Slimmer Kopen®

Slimmer Kopen®

Slimmer Kopen® is een kopen-met-korting product, ontwikkeld door Trudo. Woningen met Slimmer Kopen® label - zowel bestaande als nieuwbouw - worden met een fikse korting op de marktwaarde verkocht. Die korting is afhankelijk van het type woning en kan oplopen tot 40%.

Een Slimme Koper is gewoon voor de volle 100% eigenaar, met alle voordelen van dien. Denk aan aftrek van hypotheekrente, vermogensopbouw door de waardevermeerdering van het huis, zekerheid van woonlasten, alle vrijheid om de woning aan te passen. Uiteraard kent Slimmer Kopen® ook een aantal voorwaarden. Bij wederverkoop dient de woning eerst aan Trudo te worden aangeboden. Na een onafhankelijke taxatie betaalt Trudo de oorspronkelijke koopprijs plus een deel van de waardevermeerdering (afhankelijk van de eerder verleende korting). Is de woning in waarde verminderd, dan ontvangt de verkoper de aankoopsom min het overeengekomen deel van de gedaalde waarde. Slimmer Kopen® biedt dus niet alleen financieel voordeel, maar ook zekerheid door minder risico.

Ook in tijden van recessie blijkt Slimmer Kopen® een product dat bijzonder goed scoort. Niet in de laatste plaats door het feit dat wij als corporatie in principe altijd gebruik maken van ons terugkooprecht. Wie zijn Slimmer Kopen® woning wil verkopen, weet dat dat binnen enkele weken is geregeld.  

Binnen de portefeuille van Slimmer Kopen® woningen, onderscheiden we zes verschillende categorieën. Dit zijn Stadswonen, Buurtwonen, Profijtwonen, Loftwonen, Ruimwonen en Starterswonen. Hier kunt alle informatie vinden over deze verschillende categorieën.