Zonnekwartier in Helmond

In de Helmondse binnenstad is op de plek van de oude Sassenbuurt een veelzijdige nieuwe wijk verrezen. Een wijk voor jong en oud, met, levendige straten en gevarieerde bebouwing, veel groen en genoeg ruimte om te spelen en te ontspannen. Een wijk waar voetgangers en fietsers voor gaan, maar met voldoende ruimte om te parkeren. De wijk bestaat uit eengezinswoningen en appartementen, huur en koop.

In 2007 is de wijk bekroond met de Architectuurprijs Helmond. In die wijk in het hart van de stad wordt afgerekend met verpaupering en achteruitgang en daarvoor komt een samenhangende, ingetogen, oorspronkelijke en samenhangende architectuur in de plaats. Aldus de jury.“Je ziet nu al dat het een heel gevarieerde wijk wordt. Er wonen ouderen en jongeren, allochtonen en autochtonen, kopers en huurders … Alles door elkaar, dat maakt het er alleen maar gezelliger op!”
- Eerste kopers Zonnekwartier

“Een van de grote voordelen van de nieuwe structuur is dat starters eenvoudiger aan echt mooie, goede woonruimte kunnen komen. Dat is heel goed aan Trudo: ze stellen de mensen centraal. Het fysieke deel - het vernieuwen van de woningen - is een onderdeel van iets veel belangrijkers: wat gebeurt er áchter die voordeur? Hoe zorg je dat mensen betrokken raken én blijven bij hun buurt. Woningbouw is een middel, niet het doel en dat hebben ze bij Trudo goed begrepen.” - Wethouder Ruimtelijke Ordening Frans Stienen; artikel LEV.

"De in het Zonnekwartier gebouwde woningen bouwen voort op de kwaliteiten die de omgeving al heeft en de publieke ruimte wordt met grote zorg ingevuld. Daarbij is rekening gehouden met afwisseling in raamomlijstingen, toegepaste luifels en dakkapellen, de groepering van ramen en deuren en de toepassing van bijzondere hoekpanden. Bij deze manier van bouwen is voor zowel elk huis afzonderlijk als voor de hele straat of het aangrenzende plein een samenhang gecreëerd die goed past in een stad als een Helmond. De wijk vormt zeker geen imitatie van de woningen die al in de omgeving staan. Het heeft een geheel eigentijds karakter.” -Juryrapport architectuurprijs Helmond 2007

“Bij de overweging om Zonnekwartier de prijs te geven gaat het om veel meer dan de architectuur op zich. Het zou een waardering zijn voor het maatschappelijk engagement van de ontwikkelingscombinatie samen met de gemeente Helmond en de inzet van vele anderen.” - Architecte Christine de Ruijter voor toekenning van de Helmondse architectuurprijs aan het Zonnekwartier

“Het was liefde op het eerste gezicht. Fantastisch hoe een oude verwaarloosde wijk zo mooi kan worden! En het appartement is riant: de omvang, de ligging: in en uit de stad, het uitzicht: helemaal goed. Bovendien: de cirkel is rond: we komen terug in onze oude wijk.” - Koper van appartement; redactioneel artikel ED.

Projectsoort: Nieuwbouw 
Projectmanagement: Trudo/ Ontwikkelingscombinatie Helmond Binnenstad (Adriaans-Hurks) 
Projectontwikkeling: Ontwikkelingscombinatie Helmond Binnenstad (Adriaans-Hurks) 
Uitvoering: Bouwcombinatie Adriaans-Hurks
Architect: AWG architecten 
Makelaar: Trudo vb&t 


Alle woningen zijn verkocht. Neem gerust contact op met Trudo VB&T als u interesse heeft in een woning met Slimmer Kopen® korting.

Website : www.slimmerkopen.nlhttp://www.trudovbt.nl
Emailverkoop@trudovbt.nl
Telefoon: 0800 - 8888899 (gratis)